gravel race

Preko 600 rekreativaca iz čak 12 zemalja bicikliralo i trčalo trasom Parenzane

| Autor: Zvonimir Guzić
(Foto Grad Poreč)

(Foto Grad Poreč)


U organizaciji Športnog društava Portorož, proteklog je vikenda održana biciklistička i trail utrka sa startom u Poreču, a ciljem u Portorožu. Obje utrke su se odvijale trasom nekadašnje Parenzane, s tim da je u subotu startala ultra trail utrka, dok je start biciklističke utrke Gravel Race (Gravel, MTB i E-MTB) bio u nedjelju ujutro.

Ovo je bilo drugo izdanje ove manifestacije, a bilo je prijavljeno tri puta više sudionika nego na prošlogodišnjoj premijeri. Ukupno 650 natjecatelja iz 12 zemalja sudjelovalo je u obje discipline. Sve sudionike je oba dana na startu pozdravio gradonačelnik Poreča Loris Perširić.

Natjecatelji su mogli birati između nekoliko ruta: ultra 88 (kilometara), adventure (50 kilometara) i hobby 30 km, vozeći preko Livada i Grožnjana.

Riječ je o događanju koji kroz sportsko natjecanje spaja cijelu trasu nekadašnje željeznice Parenzane i promovira destinacije uz nju. Najvećim dijelom odvija se izvan prometnica ne ometajući promet i otkrivajući prirodne i kulturne ljepote.

Uz ostake, pokrovitelji manifestacije bili su Grad Poreč te Turistička zajednica grada Poreča.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter