RAZGOVOR U PROLAZU

Naplatničar na parkiralištima u Labinu Jasminko Mulavdić: Najpristojniji i najpošteniji su umirovljenici

| Autor: Branko Biočić
Zadovoljan na radnom mjestu - Jasminko Mulavdić (Snimio: Branko Biočić)

Zadovoljan na radnom mjestu - Jasminko Mulavdić (Snimio: Branko Biočić)


Jasminko Mulavdić iz Labina, djelatnik poduzeća Labin 2000, naplatničar je i redar na parkiralištu u starom gradu i na Trgu labinskih rudara. Ovaj posao obavlja od 1. lipnja prošle godine.

- Dojmovi su pozitivni, ljudi su za sada OK. Radim naizmjenično u starom gradu i ovdje, kod tržnice. Ovdje sam više u kontaktu s ljudima, gore samo kontroliram jer su postavljeni automati, kaže Mulavdić.

Veliki navijač »modrih«

- Ponekad bude nekih sitnih problema, posebno s mlađim osobama ako su pod utjecajem alkohola. Do sada sam imao samo jednu neugodnu situaciju. Mladić je bio vidno pijan, ali nisam ulazio u rasprave. Popustio sam i spriječio još veći problem, kaže nam Mulavdić, rođen na Vinežu, o svojim iskustvima na novom poslu.

Komunikacije s građanima, ali i turistima ne manjka.

- Najpristojniji, najpošteniji i najkorektniji su naši umirovljenici. Problema nema ni s turistima jer su navikli da se kod njih plaća parking. Ovi naši ne vole baš platiti, kaže naš sugovornik.

Mulavdić je u Labinu poznat i kao veliki navijač Dinama.

- Dosta dugo sam navijač Dinama, ima nas 40, 50 BBB-ovaca u Labinu. Odlazimo organizirano na utakmice u Zagreb, Pulu i Rijeku kada Dinamo ovdje gostuje. Uskoro ćemo osnovati udrugu Dinama u Labinu, imamo već i prostor.Kandidati za predsjednika su Stela Šimić iz Raše, kćerka nekadašnjeg golmana Prvomajske Siniše Šimića, također velikog dinamovca, ili Dean vatrogasac. Kordinator je Edi Kodrin, naš vođa puta kad idemo na utakmice izvan Labina. Tu je i Almir Hodžić Mire, Andrej Banak, ima nas, kaže nam Mulavić.

Ako ne Dinamo, onda Rijeka

Otkrio nam je ponešto i o drugim navijačkim skupinama koje postoje u gradu.

- U Labinu postoji i Torcida, oni su najzagriženiji. Mlađi labinski torcidaši nisu baš miroljubivi. No, u Labinu nema problema među navijačkim skupinama, ni s Demonima u Puli, ni s Armadom u Rijeci. Istrijani su u odnosu na druge miroljubivi, smatra Mulavdić koji s grupom labinskih navijača Dinama planira u četvrtak otići u Maksimir, na uzvratnu utakmicu Konferencijske lige Dinamo - Betis.

- Očekujemo pobjedu i prolaz u iduće kolo, iako smo razočarani igrom Dinama u posljednje vrijeme, kao i s trenerom Jakirovićem, od kojeg smo očekivali više. Nije se baš pokazao, nije to ona igra Dinama kao nekad, ustvrdio je Mulavdić.

Zaključio je da bi, ako Dinamo ne bude prvak, više volio da to bude Rijeka, nego Hajduk.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter