Grad objavio konačnu listu reda prvenstva za kupnju

Za desetak POS-ovih stanova zainteresirano više od 100 Pazinjana

| Autor: Gordana Čalić Šverko
POS stanovi planiraju se graditi u Zagrebačkoj ulici - Novo Naselje (Foto: Grad Pazin)

POS stanovi planiraju se graditi u Zagrebačkoj ulici - Novo Naselje (Foto: Grad Pazin)


Grad Pazin objavio je konačnu listu reda prvenstva za kupnju stanova iz programa društveno poticane stanogradnje. na završnoj listi je 115 zainteresiranih.

Lista je uvrđena odlukom koju je gradonačelnica Suzana Jašić donijela nakon donošenja odluka po prigovorima, a na prijedlog Povjerenstva za utvrđivanje liste reda prvenstva. Konačna lista bit će dostavljena Agenciji za pravni promet i posredovanje nekretninama na daljnji postupak.

Prema dinamici realizacije programa POS-a, predstoji sklapanje predugovora o međusobnim pravima i obvezama kojim će se utvrditi načelna spremnost APN-a i Grada u pristupanju programu POS-a i sklapanje ugovora o prijenosu prava vlasništva gradskog zemljišta na kojem će se izgraditi građevina POS-a.

Slijedi provedba javnih nadmetanja za projektiranje, odabir izvođača i nadzora te sklapanje ugovora o međusobnim pravima i obvezama na temelju odluke Grada o visini naknade za zemljište te opremanje zemljišta komunalnom i drugom infrastrukturom. Zadnja faza uključuje izgradnju građevine, prezentaciju stambenog objekta s katalogom stanova i njihov odabir, ishođenje uporabne dozvole, sklapanje ugovora o kupoprodaji i podjelu ključeva.

POS stanovi planiraju se graditi u Zagrebačkoj ulici, odnosno Novom Naselju, kod skretanja za Foškiće. Gradit će se do deset stanova, ovisno o projektu, zapravo, o konačnoj listi reda prvenstva za kupnju stana koja je pokazatelj stvarnog interesa za pokretanje programa POS-a.

Zbog velikog interesa za POS stanove, Grad Pazin već priprema nove lokacije za društveno poticanu stanogradnju. Lokacije će biti definirane izmjenama prostornog plana, koje su upravo započele.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter