javni poziv za podnošenje zahtjeva

I u Pazinu konačno kreće POS, građani se mogu prijaviti do 29. rujna

| Autor: Anđelo Dagostin
Stanovi će se graditi u Novom naselju, kod skretanja za Foškiće (Snimio Milivoj Mijošek)

Stanovi će se graditi u Novom naselju, kod skretanja za Foškiće (Snimio Milivoj Mijošek)


Grad Pazin na svojoj je internetskoj stranici objavio javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stana po programu društveno poticajne stanogradnje (POS). Rok za podnošenje zahtjeva je 29. rujan. Pravo na kupnju stana iz ovog programa imaju hrvatski državljani koji nisu navršili 50 godina, pod uvjetom da oni i članovi obiteljskog domaćinstva koje navedu u zahtjevu nemaju te da pet godina prije dana objave javnog poziva nisu imali u vlasništvu stan, kuću ili neku drugu nekretninu stambene namjene, ili pak građevinsko zemljište na kojem je moguća stambena izgradnja.

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama održat će početkom rujna prezentaciju na kojoj će zainteresirani moći saznati sve relevantne informacije. U POS programu stanovi se prodaju po pristupačnijim uvjetima od tržišnih.

Lista prvenstva

Stanovi će se graditi na katastarskoj čestici koju je Grad Pazin namijenio u tu svrhu, u Novom naselju, kod skretanja za Foškiće.

Prvenstvo pri kupnji POS stana imaju građani koji prvi put stječu stan u vlasništvo za potrebe svoga stanovanja. Lista reda prvenstva utvrđuje se na osnovu stambenog statusa članova, mjesta i vremena prebivanja, životne dobi, broja maloljetne djece obiteljskog domaćinstva, stupanja obrazovanja, zdravstvenog stanja člana/članova domaćinstva, sudjelovanja u Domovinskom ratu člana/članova domaćinstva te eventualnog statusa člana obitelji smrtnog stradalog, zatočenog ili nestalog hrvatskog branitelja za člana/članove obiteljskog domaćinstva.

Prijave na obrascu

Zahtjevi za kupnju stana s potrebnom dokumentacijom trebaju biti dostavljeni najkasnije do 29. rujna isključivo na obrascu koji je sastavni dio javnog poziva i dostupan je na mrežnoj stranici Grada Pazina www.pazin.hr. Obrazac zahtjeva i obrasce pripadajućih izjava je također moguće podignuti u zgradi gradske uprave, i to na portirnici ili u nadležnom Upravnom odjelu za opću upravu i imovinsko pravne poslove Grada Pazina. Zahtjevi za kupnju stana s potrebnom dokumentacijom se dostavljaju putem pošte na adresu: Grad Pazin, Družbe sv. Ćirila i Metoda 10, 52000 Pazin, ili osobno u pisarnicu Grada Pazina, u zatvorenoj omotnici s naznakom »Javni poziv – Program POS – Ne otvaraj«.

Popis isprava i dokaza koji se prilažu uz zahtjev naveden je u javnom pozivu. Sve ostale informacije mogu se dobiti u Upravnom odjelu za opću upravu i imovinsko pravne poslove Grada Pazina osobno ili putem telefona na 052/ 635-105 u uredovno radno vrijeme.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter