ZAJEDNO ZA MIHAELA

Nastavlja se humanitarna akcija: Sudjelovali i učenici produženog boravka OŠ Tone Peruška

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Foto OŠ Tone Peruško)

(Foto OŠ Tone Peruško)


U sklopu humanitarne akcije "Zajedno za Mihaela" pulski humanitarac Marin Giljanović i Facebook stranica Trčimo ZA Mihaela organizirali su veliku virtualnu utrku pod nazivom "Trčimo ZA Mihaela" koja će se odvijati tijekom cijele veljače.

Mihael je sada 14-godišnji dječak iz Premanture, rođen kao "palčić", s 23 tjedna gestacijske dobi. Sada se kreće u kolicima, a na nogama može proći samo nekoliko metara. Tromjesečna terapija za Mihaela, s njemu prijeko potrebnim terapijama i neurorehabilitacijom, iznosi 20 tisuća eura (jedan ciklus od tri mjeseca), bez troškova života i smještaja u drugom gradu, kazala je njegova obitelj u nedavnom razgovoru za naš list.

(Foto OŠ Tone Peruško)(Foto OŠ Tone Peruško)

Ukupan prihod od startnina i donacija koristiti će se isključivo za financiranje neurorehabilitacije uz dodatne fizikalne i logopedske terapije u privatnoj poliklinici u Zagrebu. Iznos donacije/startnine je deset eura, a dobrodošle su i veće donacije. Discipline su trčanje ili hodanje pet ili deset kilometara.

I učenici Osnovne škole Tone Peruška - Produženog boravka, sudjelovali su u humanitarnoj akciji za "Trčimo za Mihaela". Ovi su učenici zajedno kupili počasni startni broj tisuću i u četvrtak poslijepodne, odmah nakon nastave, odradili šetnju u humanitarne svrhe. A u ovoj školi provode i akciju sakupljanja povratne ambalaže i donacija, sve za pomoć Mihaelu. Uz učiteljice produženog Aldu Bastiančić Škrinjar, Alidu Vareško, Antoniu Višković Molnar i Ester Richter Kontošić djeca su odradila više od četiri i pol kilometara šetnje, a pomoć u akciji je pružao i nastavnik tjelesnog Erik Lukšić.

Utrka nema pobjednika, moguće je hodati i/ili trčati, kada i gdje se želi. Potrebno je to učiniti uplatom startnine na žiro-račun i javiti se na službenoj Facebook stranici Trčimo ZA Mihaela ili na mail organizatora utrke Marina Giljanovića - [email protected] kako se dodijelio i startni broj, kako navode organizatori.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter