U nedjelju vrhunac maškaranog slavlja

U Novoj Vasi veselje i pol

| Autor: Zvonimir Guzić
Svaka maska nosi svoju radost (Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)

Svaka maska nosi svoju radost (Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)


Vrhunac maškaranog slavlja na području grada Poreča obilježit će se ove nedjelje, 11. veljače u Novoj Vasi. Sve počinje obilaskom okolnih mjesnih odbora, a finale i izricanje »šentence pustu« zakazano je za utorak 13. veljače na parkingu preko puta škole u Novoj Vasi.

Maškare iz Nove Vasi, najpoznatije su i najaktivnije na području grada Poreča, u kojima sudjeluju i mnogi i iz ostalih mjesnih odbora, a i ove godine pripremaju puno iznenađenja i dobre zabave. Njihov ovogodišnji pust zove se Snepko Tik Tokić i već je izvješen u središtu mjesta, a pratit će ih u njihovom tradicionalnom maškaranom obilasku okolnih mjesta. Povorka kreće u 8 sati iz Nove Vasi, a osim susjednih mjesta i mjesnih odbora obići će i Červar, te Červar Porat, gdje će ih pozdraviti i dočekati maškare iz svih tih naselja.

Zadnji dan karnevala, naime, u utorak, 13. veljače novovašanske maškare će izreći »šentencu pustu« u bogatom zabavnom programu koji počinje od 16.30 sati na parkingu preko puta škole. U maškarama će sudjelovati i učenici područne škole, a na veliko maškarano slavlje dobrodošli su i svi koji se žele maskirati. Nakon završene ceremonije, fešta se nastavlja uz glazbu Alfa Time benda, te bogatu gastro ponudu. Organizatori su Mjesni odbor Nova Vas uz podršku grada Poreča.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter