vrhunac slavlja

U Poreču u utorak maškarana fešta i spaljivanje pusta

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Maškarano slavlje na području Poreča svoj će vrhunac doživjeti, kako tradicija i
nalaže, na pusni utorak, 21.02.
Prve će se zabavljati male maškare, na Dječjem karnevalu u Poreču koji u utorak starta
u 9.30 sati okupljanjem maškarica na Trgu slobode nakon čega će se uputiti do starog grada, točnije Trga Matije Gupca gdje će se održavati prava maškarana fešta.

U Dječjem karnevalu koje organizira Grad Poreč, ove godine sudjeluju skupine iz svih porečkih dječjih vrtića. Svoje će maske koje su izradili u radionicama predstavit će na podiju paviljona uz glazbu i ples, a zasladit će se uz krofne.

Paviljon će za tu je priliku biti prigodno ukrašen likovnim radovima nastalim u likovnom laboratoriju Društva Naša djeca Poreč pod vodstvom profesorice Marine Dželalija, te u kreativnoj radionici pod vodstvom voditeljice Nine Petretić.

Plakat (Foto: Grad Poreč)Plakat (Foto: Grad Poreč)

U slučaju lošeg vremena male će se maškare zabavljati u svojim ustanovama.
Tradicionalno paljenje pusta na području Poreča i ove će se godine održati u Novoj
Vasi, mjesnom odboru najpoznatijem po čuvanju ove tradicije. Okupljanje maškarane
povorke počinje u 16.30 sati blizu starog doma, a povorka kreće prema rotondi. Maškare će do rotonde otpratiti pusta koji se ove godine zove Konko Centić i Eurić Lipić.

Na rotondi će prije samog suda nastupiti djeca iz područne škole Nova Vas, a zatim stupaju časni sud i maškarana povorka koja će suditi krivcu za sve nevolje. Nakon presude zabavljat će se uz Alfa Time Band. Organizatori su udruga Rotonda i Mjesni odbor Nova Vas uz podršku Grada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter