poslovni posjet

Članice BPW-a Pula posjetile Sveti Petar u Šumi

| Autor: Glas Istre
(Foto: Facebook)

(Foto: Facebook)


Članice BPW-a Pula u sklopu upoznavanja poduzetničkog realiteta po Istri organizirale su studijsko putovanje vlakom u općinu Sv. Petar u Šumi. Cilj posjete bio je uvid sa specifičnostima rukovođenja općinom koja nije pretežito turistički orijentirana.

Načelnik Mario Bratulić u Hiži od klobasic predstavio je projekte općine koji su Sv. Petar u Šumi učinili prepoznatljivom gastro destinacijom. Direktorica TZ-a Središnje Istre Sanja Kantaruti predstavila je turističke potencijale, ali i nove oblike objedinjenog nastupa na turističkom tržištu. S najznačajnijim prehrambenim subjektom općine, Histris d.o.o. i specifičnostima marketing mixa, sudionike je upoznala Jasminka Benazić, marketinška direktorica tvrtke. Predsjednica BPW-a Pula Alida Perkov, nakon pozdravnih riječi, predstavila je sudionicima BPW-a promo film snimljen u doba pandemije.

Studijsko je putovanje, u organizaciji koordinatorice mladih Mikele Buršić Lisjak, članicama donijelo nova iskustva: kako od općine bez značajnijih resursa napraviti dobru priču, kako temeljem toga realizirati EU projekte, kako privući mlade, kako valorizirati istarsku prehrambenu tradiciju.

Kroz poslovni posjet ovoj maloj istarskoj općini od svega tisuću stanovnika, ali s dobrim demografskim i gospodarskim pokazateljima došlo se do zaključka koliko je bitno imati viziju, volju, strpljenje, hrabrost i znanje da bi se postigao poslovni cilj. To je vizija poduzetničkog vođenja jedinice lokalne samouprave, a ujedno i poruka za sve buduće poduzetnike.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter