multikulturalnost 

U Rovinju održan prijem predstavnika Vijeća nacionalnih manjina

| Autor: Glas Istre
(Foto: Grad Rovinj)

(Foto: Grad Rovinj)


U Gradskoj je palači danas održan prijem predstavnika Vijeća nacionalnih manjina Grada Rovinja. Prijemu su prisustvovali predstavnici Vijeća talijanske, albanske, bošnjačke i srpske nacionalne manjine.

Prisutne je primio gradonačelnik Marko Paliaga uz predsjednika Gradskog vijeća Emila Nimčevića, zamjenika gradonačelnika Davida Modrušana te pročelnicu Ureda Gradskog vijeća i gradonačelnika Mariu Črnac Rocco.

Gradonačelnik Marko Paliaga tom je prilikom istaknuo kako je suradnja Grada s nacionalnim manjinama zasnovana na razvoju multikulturalnosti te zaštite njihovih prava u Istri, što je ujedno i veliko kulturno bogatstvo ovog područja. Gradonačelnik je također nadodao da će se nastaviti raditi na jačanju suradnje te međusobne povezanosti u brizi za naš zavičaj.

Čestitkama se pridružio i Emil Nimčević koji je pohvalio suradnju i podršku od strane Vijeća nacionalnih manjina kod gradskih projekata i inicijativa, ali i slogu koja oplemenjuje našu zajednicu te ju čini jedinstvenom.

Zamjenik gradonačelnika David Modrušan je tom prilikom nadodao i kako multikulturalnost nije svugdje lako ostvariva, ali u Rovinju i Istri je ona dio svakodnevnog života, a posebice i kod mlađih generacija, na što možemo itekako biti ponosni.

Predstavnicima vijeća i svim pripadnicima nacionalnih manjina su gradonačelnik i njegovi suradnici za kraj godine čestitali blagdane i poželjeli sretnu 2024. godinu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter