aktivni su u brojnim projektima

U TUŠ-u Antona Štifanića broj učenika proteklih godina porastao za 20% i iznimno ih veseli pojačani interes za strukovna zanimanja

| Autor: Glas Istre
(Foto Grad Poreč)

(Foto Grad Poreč)


Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić obišao je danas Turističko-ugostiteljsku školu Antona Štifanića, za koju kaže da je ponosan da je imamo u Poreču jer je mjesto talentirane, vrijedne i marljive djece i profesora, koji ih vrlo kvalitetno i predano pripremaju za tržište rada. Učenici i profesori pripremili su prezentaciju svojih projekata, te demonstrirali svoje ugostiteljske i kuharske vještine, kako bi gostima predstavili čime se sve škola bavi.

Iako Grad Poreč nije osnivač srednjih škola na svojem području, već je to Istarska županija, gradonačelnik je rekao kako škole u Gradu uvijek imaju partnera i podršku. Zahvaljujući odličnoj suradnji, učenici i profesori redovni su sudionici brojnih gradskih manifestacija poput Slatkog jutra na Adventu i povodom Uskrsa, kao i prilikom velikih sportskih manifestacija ili prijema, za što pripremaju jela i slastice.

(Foto Grad Poreč)(Foto Grad Poreč)

Osim toga, Grad je proteklih godina financirao obnovu dvorišta škole, postavu vanjskih tribina, kao i programe Godišnji susreti AEHT-a, Financiranje plaća profesora talijanskog jezika, Međunarodna strukovna natjecanja i za realizaciju projekta "Konobar-amabasador svoga Grada/Il camariere come ambasciatore della propria Citta" s iznosom od 15.300 eura na godinu. Danas je s profesorima, učenicima i ravnateljicom bilo govora o drugim potrebama u kojima Grad još može pomoći u sklopu svojih mogućnosti.

Ravnateljica škole Tatjana Gulić Pisarević rekla je kako je proteklih godina broj učenika u školi porastao za gotovo 20% i iznimno ih veseli pojačani interes za strukovna zanimanja. Škola je vrlo aktivna i po pitanju raznih projekata, poput sudjelovanja i domaćinstva natjecanjima i smotrama na regionalnoj i nacionalnoj razini, Erasmus programima, promoviranju smanjenja upotrebe jednokratne plastike i ostalim aktivnostima u sklopu Eko dana, jer kao škola nose titulu i Eko-škole, Dani otvorenih vrata za zainteresirane učenike i roditelje, te stručna putovanja. Dodatno, ponosni su da svojim doprinosom mogu obogatiti velika događanja u svojem gradu.

(Foto Grad Poreč)(Foto Grad Poreč)

Učenici razrednih odjela 2.HTT, 1.kuhara, 3.kuhara, 3.konobara, 3.slastičara i 2. THK., napravili su prezentaciju svojih aktivnosti i prezentaciju sezonskih jela koja pripremaju– hladno predjelo istarskih narezaka i sireva, poširana jaja u umaku od kestena i sira, dinstana junetina s pireom od bundeve i pečenim krumpirima, te fritule. Prezentacije su zajedno s njima pripremili stručni učitelji Tanja Radetić Zidarić, Sebastian Mileša, Sanja Pilato, Biserka Udovičić, te profesorice Stela Stojnić i Ljiljana Badrov Frleta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter