borba za jednakost 

IDS pokrenuo peticiju za ukidanje tunelarine kroz Učku: "To je jedini tunel koji se naplaćuje"

| Autor: Hina
Ilustracija (Snimio Vedran Karuza)

Ilustracija (Snimio Vedran Karuza)


IDS je pokrenuo peticiju za ukidanje tunelarine kroz Učku tražeći izjednačavanje građana Istre sa stanovnicima u ostalim dijelovima Hrvatske, priopćeno je u utorak iz te stranke.

"Ministre Butkoviću, premijeru Plenkoviću, vrijeme je da Vlada ispravi nepravdu", poručio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus nakon što je stranka pokrenula peticiju za ukidanje tunelarine kroz Učku dodavši kako je "jednakost za sve, ideal koji propisuje Ustav, nažalost često samo fraza".

Ustvrdivši kako je tunel kroz Učku de facto jedina prometna veza Istre s Hrvatskom, Paus je istaknuo da je plaćanje tunelarine očiti primjer kršenja temeljne pravednosti u društvu, jer ako su Krčki most, Pelješki most i tunel Sveti Ilija besplatni, onda besplatan mora biti i prolaz kroz Učku.

"To je jedino pravedno, to je jedino fer, to je jedini tunel za koji se naplaćuje tunelarina. Glas građana Hrvatske zato mora glasno odjeknuti“, poručili su iz IDS-a u online peticiji .

Inicijativu su, tvrdi IDS, snažno podržali građani koji su također izrazili nezadovoljstvo plaćanjem tunelarine, pa će se peticija s potpisima uputiti Vladi i nadležnom ministarstvu. 

"Rješenje postoji, najbolji primjer je ukidanje mostarine na Krčkom mostu u lipnju 2020. godine. Riječ je o političkoj odluci Vlade, stoga pozivamo sve građane Istre, Primorsko-goranske županije i cijele Hrvatske da se uključe i svojim potpisima pridonesu borbi za jednakost. Tunel Učka treba biti besplatan za sve", naglasio je Paus.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter