SREĆOM NITKO NIJE OZLIJEĐEN

Havarija kod Vrsara: S tonuće brodice spašeno pet brodolomaca

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Foto: PU Zadarska)

Ilustracija (Foto: PU Zadarska)


U Lučku kapetaniju Pula u utorak je u 14.48 sati stigao poziv pogibelji upućen od posade tonuće brodice između Funtane i mjesnog kampa kod Vrsara. O događaju je obaviještena i Postaja pomorske i aerodromske policije Pula.

U vremenu pokretanja koordinirane akcije traganja i spašavanja službenici Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) doznali su da se na havariranoj brodici, u trenutku nesreće nalazilo 5 osoba, koje su nedugo potom neozlijeđene prekrcane na drugu brodicu, u vlasništvu hrvatskoga hotelskog poduzeća, koja je u vremenu dojave plovila u blizini mjesta nesreće te su neozlijeđeni iskrcani na kopno.

Službenici pulske Kapetanije provjerom na poziciji nesreće nisu uočili onečišćenje mora, dok je temeljem prikupljenih iskaza brodolomaca te provedenom administrativnom provjerom utvrđeno da se potonula brodica dužine 4,2 metra, u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, nalazi na dubini od oko 15 metara i trenutno ne predstavlja smetnju pomorskom prometu tim područjem.

Očevid o uzrocima ove pomorske nesreće nastavit će se u nadležnosti Lučke kapetanije Pula, tijekom današnjeg dana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter