NA PORTARATI I GIARDINIMA MANIFESTACIJA KRAPINSKO – ZAGORSKE ŽUPANIJE

"100 posto ZAGORSKO" prvi put u Puli


Krapinsko – zagorska županija sljedeći vikend, 8. i 9. lipnja, u Puli na Portarati i Giardinima organizira svoju tradicionalnu manifestaciju "100% ZAGORSKO". U ponedjeljak, 4. lipnja, će, pak, uoči konferencije za medije na kojoj će se najaviti manifestacija, biti održana dodjela tradicijskih drvenih igračaka u sklopu projekta "Dajmo djeci korijene i krila", kojeg provode Radio Kaj i Etnografski muzej iz Zagreba uz potporu Krapinsko-zagorske županije. Igračke će dobiti Dječji vrtić Pula i Dječji vrtić Mali svijet Pula, a dodjela će biti održana na Forumu.

"100% ZAGORSKO" je manifestacija prodajno-izložbenog karaktera na kojoj će biti izlagani poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije. Izvorne proizvode Zagorja predstavljat će pedesetak izlagača - poljoprivredni proizvođači, obrtnici, tvrtke, toplice, agroturizmi, hoteli te restorani i kulturne ustanove.

Središte Pule tako će ispuniti zvuci i mirisi zagorske tradicije. U ponudi će se naći bučino ulje, med, medenjaci, zagorski mlinci, povrće, voće, rakije i likeri, sir, sokovi i voćna vina, suhomesnati proizvodi, kao i licitari i tradicijske igračke koji se nalaze pod zaštitom UNESCO-a. U sklopu manifestacije bit će organizirane cjelodnevne animacije za posjetitelje, poput prezentacije života krapinskih neandertalaca i umanjeni prikaz špilje Hušnjakovo (fotografiranje, animacija djece i odraslih), prikaza starih zanata, borbi i ratovanja vitezova u kasnom srednjem vijeku te bogat kulturno-umjetnički program.

Na dan otvorenja manifestacije, 8. lipnja, bit će održan Susret istarskih i zagorskih gospodarstvenika kao i turističkog sektora. Krapinsko – zagorska županija će Gradu Puli pokloniti glazbenu ogradu na kojoj se mogu odsvirati prvi taktovi hrvatske himne. Organizatori: manifestacije su Krapinsko-zagorska županija i Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, a partneri Istarska županija i Grad Pula. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter