obiteljski rekreativan dan

Zdrava zabava i druženje kroz predivne krajolike u Loborici

| Autor: Annamaria Vidović
(Snimio Loris Zupanc)

(Snimio Loris Zupanc)


Ispred Kuće biciklizma u Loborici okupile su se obitelji, grupe prijatelja i svi oni željni zdrave zabave, druženja i bicikliranja predivnim Loboričkim krajolicima. Mjestom se čuo prepoznatljiv zvuk pedaliranja i odlične glazbe DJ-a Fabrisa Radina. Sedamdesetak rekreativaca odvozilo je dio biciklističke staze 344. Nenatjecateljskog su karaktera, jedna staza duljine 10 km, a druga 20 km, i obje su namijenjene ljubiteljima bicikliranja i zdravog življenja koji žele bolje upoznati područje Loborike.

(Snimio Loris Zupanc)(Snimio Loris Zupanc)

Kako bi sve dobne skupine bile uključene u ovaj obiteljski rekreativni dan, oni najmlađi, predškolarci koji tek kreću pedalirati, mogli su se voziti i isprobati svoje vještine na posebno osmišljenom dječjem biciklističkom poligonu na igralištu. Putem su raspoloženu skupinu biciklista pozdravljali mještani i vozači.

2. Loborika Fun Day atraktivan je rekreativni događaj koji je donio živost destinaciji i pridonio promociji Loborike - malog mista velikih biciklista. Osim zajedničkog druženja i jačanja sportskog duga, izvrsna je to prigoda da se razgledom postava Kuće biciklizma i nauči nešto novo o Loborici – malom mistu velikih biciklista. Kuća je uređena 2017. godine tragom izvanrednih sportskih rezultata Loboričana kroz 20. i 21. stoljeće. Prepuna je povijesnih rezultata, slika, medalja i pehara koje su članovi Biciklističkog kluba Loborika osvojili i donijeli iz cijelog svijeta, što ekipno, što individualno.

Oism rekreativnog dijela, taj se dan, uz stručno vodstvo, mogao razgledati postav Kuće biciklizma posvećen životnoj priči i svjetskim sportskim uspjesima Nevia Valčića i Cvitka Bilića, šampionima cestovnog biciklizma koji imaju loboričke korijene, kao i čuti priča o osnivanju i uspjesima BK Loborika.

TZO Marčana zahvaljuje se Valčić Cycling Concept-u (Heleni i Lucianu Valčiću) na suorganizaciji te Općini Marčana, DVD-u Općine Marčana i Mandaleni d.o.o. na logističkoj podršci. Posebna zahvala ide sponzorima Brionka i Segafredo kavi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter