Veliko sportsko triatlonsko natjecanje

Još tri tjedna do trećeg Plava Laguna Ironman u Poreču

| Autor: Glas Istre
(Foto: Plava laguna)

(Foto: Plava laguna)


U nedjelju 20. listopada održava se treći porečki Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč, Istra – Hrvatska. Riječ je o velikom sportskom triatlonskom natjecanju koje u Poreč dovodi Plava Laguna treću godinu za redom. Utrka je rasprodana te se očekuje 1800 natjecatelja sa svih kontinenata. Uspjeh ovako velikog događanja uvelike ovisi o dobroj organizaciji, ali i razumijevanju lokalne zajednice. Stoga smo zahvalni svakom građaninu koji ima razumijevanja za veliki broj ljudi koji se u to vrijeme nalazi u našem gradu te za zatvorene ceste koje podrazumijeva ovako opsežna organizacija.

Trasa započinje dionicom plivanja (1.9 km), a sami start je u porečkom Zelena Resortu, ispred hotela Parentium Plava Laguna. Nastavlja se biciklističkom dionicom (90 km) na relaciji Poreč – Višnjan, uz dijelove vožnje po zatvorenom Istarskom ipsilonu. Posljednja, trkačka trasa, započinje u Zelena Resortu i vodi do centra starog grada Poreča i natrag u dva kruga. Ove godine cilj će biti ispred dvorane Intersport u Zelena Resortu, gdje će biti smještena i bogata Expo zona.

Start IronKids utrka koje će se održati u subotu 19.10. u 11 sati biti će također ispred Sportske dvorane Intersport, a djecu će dodatno privući Dechatlon playground sa svim sadržajima za aktivnu zabavu i animaciju najmlađih trkača.

Što se tiče održavanja nedjeljne utrke Ironman 70.3, izrađen je prometni elaborat kako bi se što manje utjecalo na što veću protočnost prometa, s obzirom da će pojedine dionice javnih cesta kojima prolaze biciklistička i trkačka trasa biti djelomično ili u potpunosti zatvorene. Stoga će se promet odvijati prema posebnoj prometnoj regulaciji u suradnji s djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova uz predstavnike organizacijskog tima Ironman 70.3. Iako će pojedinim dionicama biti otežano prometovanje i na nekoliko sati, u svakom trenutku, biti će ponuđene i označene alternativne mogućnosti dolaska građana do traženih destinacija. Posebice se to odnosi na ulazak u Poreč s južne i sjeverne strane. O detaljima zatvaranja i točnim satnicama ćemo pravovremeno obavijestiti javnost neposredno pred događanje.

Prisustvo ovako velikog brenda kao što je Ironman ima jako veliku promotivnu vrijednost Istre, Poreča i Hrvatske kao turističke destinacije, posebice u vrijeme izvan glavne turističke sezone kada je sport jedan od glavnih motiva dolazaka. Događanje podržavaju Grad Poreč, TZ Grada Poreča, Općina Funtana, TZ Općine Funtana, Istarska županija, TZ Istarske županije, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatski olimpijski odbor, Bina Istra, Podravka, Kala, Cedevita, Ožujsko pivo, Hidra Iso, Crippa Campeggio i mnogi drugi sponzori. Za više informacija o IRONMAN brendu i globalnim serijama događaja posjetite www.ironman.com i društvene mreže.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter