prvi ovakav susret u rovinju

Hondina "Parada svjetla" oduševila brojnu publiku na Trgu maršala Tita

| Autor: Nina Orlović Radić
(Snimila Nina Orlović Radić)

(Snimila Nina Orlović Radić)


U sklopu ovogodišnjeg, inače trećeg po redu u zemlji, a prvog u Rovinju, susreta vlasnika Hondinog tourera GoldWing, organizirana je i »Parada svjetla« koja je na Trg maršala Tita, u petak navečer privukla veliko zanimanje publike.

A kako i ne bi, kada je Trg bio ispunjen atraktivnim šest-cilindarskim motorima od 1.800 kubika, tzv. krstaricama na kojima vlasnici, bez većeg napora, dnevno prelaze i do tisuću kilometara. Za manje poznavatelje ovih raskošnih dvokotačnih jurilica, ovi su motori inače sinonim za kvalitetu i luksuz (nerijetko opremljeni grijalicama, stereom, mjestima za postavljanje i do šest kofera, svjetlosnim ukrasima odnosno i prikolicom koju vuku za sobom), pravi mali pokretni stanovi, ili da ne pretjerujem, simpatični apartmani.

Kako saznajmo od Žana Brkljače, predsjednika GoldWinga Hrvatske, na prve rovinjske Susrete dovezlo se tristotinjak motora s posadama iz čitave Europe, za koje je organiziran bogat program i razgled Rovinja - s njegove kopnene i morske strane, ali i one zabavne.

Jer, kako objašnjava Brkljača, uz osjećaj slobode i vjetra u kosi, ono što članstvo u ovom Klubu pruža je prijateljstvo i solidarnost među vozačima koji u svakom trenutku znaju da mogu računati jedni na druge.

- Riječ je o modelima motora za duge staze, i koje u pravilu posjeduju osobe koje vole uživati u udobnoj i komotnoj vožnji. Dakle, na neki način, vlasnici Honda, uglavnom su prekaljeni motoristi koji su danas oprezni, da ne kažem smireniji i savjesniji vozači koji uživaju u samom činu vožnje, a ne mogućnostima koje motor ovog kalibra pruža, objašnjava nam Brkljača.

Inače, klub vlasnika Hondinog GoldWinga nalazi se u Puli i trenutno broji jedanaest aktivnih članova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter