natjecanje

Istarski dragovoljci među najboljima u Varaždinu

| Autor: Zoran Oljača
Iz Istarske županije nastupilo je 45 natjecatelja

Iz Istarske županije nastupilo je 45 natjecatelja


Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata podružnica Istarske županije sudjelovala je na 28. državnom svesportskom natjecanju dragovoljaca i veterana domovinskog rata Republike Hrvatske koje se održalo u Varaždinu 20. i 21. rujna.

Na natjecanju su sudjelovale sportske ekipe UDVDR iz 19 županija i Grada Zagreba što je činilo ukupno 20 ekipa.

Natjecanje je održano u 10 sportskih disciplina: streljaštvu, kuglanju, šahu, elektronskom pikadu za žene i muškarce, sportskom ribolovu, kartanju u beli, visećoj kuglani, boćanju i stolnom tenisu.

Ukupno je sudjelovalo 855 natjecateljica i natjecatelja.

Sportska ekipa UDVDR podružnice Istarske županije nastupila je u svih 10 sportskih disciplina s 45 natjecatelja.

Sveukupni pobjednik je ekipa UDVDR podružnica Vukovarsko-srijemske županije, drugo mjesto osvojila je naša ekipa Istarske županije, a treće mjesto Međimurske županijae

Ekipa Istarske županije ove godine ostvarila je jedan od najboljih uspjeha u dosadašnjih 28 natjecanja.

Najbolje rezultate naša županija ostvarila je osvajanjem drugih mjesta u elektronskom pikadu za muškarce i boćanju te trećih mjesta u elektronskom pikadu za žene i sportskom ribolovu.

U pojedinačnom plasmanu u šahu prvo mjesto osvojio je naš natjecatelj Jakub Mrkaljević iz šahovske ekipe.

Sportskom natjecanju prisustvovali su brojni gosti i uzvanici, između ostalih predsjednik UDVDRRH general-bojnik Slavko Barić, domaćin Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i načelnici i gradonačelnici iz Varaždinske županije, Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, predstavnici MUP-a RH, potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter