PRIJEM

USUSRET IZBORU ZA PJESMU EUROVIZIJE: Elis Lovrić, jedinstvena ambasadorica labinjonske cakavice

Ponosan sam što se labinjonska cakavica otisnula u predivne, neslućene visine i što se naš jezik, zejik na ken smo zgojeni, promovira i nastavlja živjeti i ovim putem. Drago mi je što je upravo Elis ambasadorica labinjonske cakavice, pogotovo zato što se putem glazbe koju stvara, koju uostalom i živi, prenosi cijela jedna emocija, ne samo jezika, već i podneblja iz kojeg dolazi i kojeg ocrtava u svom stvaralaštvu, kazao je Glavičić

| Autor: Branko BIOČIĆ
Elis Lovrić i labinski gradonačelnik Valter Glavičić

Elis Lovrić i labinski gradonačelnik Valter Glavičić


Do izbora hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije, popularne Dore, preostalo je još nešto više od tjedan dana. S približavanjem datuma ovog glazbeno-scenskog spektakla u Opatiji, gradonačelnik Labina Valter Glavičić i zamjenica Federika Mohorović Čekada upriličili su malo drukčiji prijem na labinskom Torjone za kantautoricu Elis Lovrić, kojoj je ovo čak treći put da sudjeluje u ovom natjecanju.

Emocije

- Ponosan sam što se labinjonska cakavica otisnula u predivne, neslućene visine i što se naš jezik, zejik na ken smo zgojeni, promovira i nastavlja živjeti i ovim putem. Drago mi je što je upravo Elis ambasadorica labinjonske cakavice, pogotovo zato što se putem glazbe koju stvara, koju uostalom i živi, prenosi cijela jedna emocija, ne samo jezika, već i podneblja iz kojeg dolazi i kojeg ocrtava u svom stvaralaštvu, pozdravio je uvodno gradonačelnik Rapčanku Elis Lovrić.

Nakon sudjelovanja na Dori 2019. godine s pjesmom "All I really want", Elis Lovrić se sve više ističe na hrvatskoj glazbenoj sceni kao jedinstvena glazbena i kazališna umjetnica beskompromisnog izričaja, da bi 2020. godine ponovno na Dori izvela pjesmu "Jušto", upravo na dijalektu.

Dora

Na ovogodišnjoj Dori, koja će se održati u subotu, 19. veljače, Elis nastupa jedanaesta po redu s pjesmom "No War", čiji je autor glazbe Anthony Kukuljan, tekst zajedno s Kukuljanom potpisuje i Lovrić, a autori obrade skladbe su Elis Lovrić i Sandi Bratonja.

Obzirom da se ne smije previše otkrivati prije samog nastupa na Dori, s Elis se razgovaralo o budućim planovima u kojima je najavila da možemo očekivati da će se labinjonska cakavica ubrzo vinuti i u bliski svemir. Na Dori nastupa još jedna Rapčanka, Franka Batelić, ali kao voditeljica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter