POSEBNA NAGRADA

Elis Lovrić i "Brodolom" – kantautorski trijumf u Šibeniku

| Autor: Maja ČERLJENKO
Elis Lovric

Elis Lovric


Ovogodišnje, 24. Večeri dalmatinske šansone održane u subotu navečer na jednom od šibenskih trgova između Gradske vijećnice i katedrale svetog Jakova, donijele su posebnu nagradu Elis Lovrić.

Akademska glumica i multijezična kantautorica, koja govori pet i pjeva na devet jezika, postala je poznata po svojim pjesmama na labinjskoj cakavici, no pjesma "Brodolom" koja joj je donijela prvu nagradu ocjenjivačkog žirija pisana je na hrvatskom standardnom jeziku dok je boravila u Portugalu.

Lovrić ovoj pjesmi daje trostruki popis – za tekst, glazbu i aranžman. Na njezinom YouTube kanalu pjesma je već dostupna za slušanje.

Treća je to godina da nastupa ovome festivalu, a prošla godina također joj je donijela nagradu za pjesmu "Je ča je". Festivalske nagrade dodjeljuju se po odluci šest hrvatskih radio-postaja, stručnog ocjenjivačkog suda i publike.

Spomenimo i ostale – prva nagrada publike otišla je u ruke 4 tenora za pjesmu "Noćas te sanjam majko", koji su i prošle godine također odnijeli pobjedu, dok je najizvođenija pjesma bila "Ne volim jugo" Nene Belana i klape Cambi.

"Preponosna…", napisala je nakon proglašenja Lovrić na svojim društvenim stranicama uz objavu fotografije s nagradom nakon čega su krenule čestitke sa svih strana. Čestitke i s naše strane.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter