OD SRIJEDE DO SUBOTE

BESPLATNE LJETNE JAZZ RADIONICE U ROJCU

| Autor: Mladen RADIĆ
S prijašnjih ljetnih jazz radionica u organizaciji pulskog HGU-a (Snimio Manuel Angelini)

S prijašnjih ljetnih jazz radionica u organizaciji pulskog HGU-a (Snimio Manuel Angelini)


Besplatne ljetne jazz radionice u organizaciji pulske podružnice Hrvatske glazbene unije i uz potporu Grada Pule, održat će se od srijede do subote u Rojcu, u prostoru Big Banda grada Pule, svaki dan u 15.30. Predavači su Pavle Jovanović (gitara), Grgur Savić (saksofon) i Hrvoje Kralj (kontrabas).

Pavle Jovanović održat će u srijedu predavanje o pristupu vježbanju improvizacije na instrumentu kroz jazz standarde. Bit će riječi o osnovama improvizacije te pristupu improviziranoj glazbi, osnovama harmonije, harmonizaciji, substitucijama, osnovama reharmonizacije na primjerima jazz standarda i interakciji unutar ansambla. Pričat će i o pristupu vježbanja instrumenta i vlastitoga repertoara.

Grgur Savić će u četvrtak polaznicima postaviti pitanja kao što su "Što je to glazba? Zašto ju sviramo? Osobno značenje glazbe i što ona predstavlja za vas?". Taj četvrtak navečer u 21 sat u prostoru Ozad Arene svi predavači održat će zajednički koncert, a pridružit će im se za bubnjevima Adriano Bernobić, inače umjetnički realizator programa.

U petak će Hrvoje Kralj govoriti na temu "Od učenja instrumenta do music businessa", a na radionici će biti riječi o osnovama sviranja kontrabasa, teoriji glazbe i improvizaciji, sviranju s drugim ljudima i glazbi kao profesiji. Konačno, u subotu u 15.30 na redu je zajednička radionica combo sviranja otvorena za sve instrumentaliste i pjevačice. Predavači će detaljno objasniti i analizirati sviranje u jazz bendu, kao dio ritam sekcije ili kao solista.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter