Noć glazbene čarolije

FOTOGALERIJA / Andrea Bocelli nastupio u prepunoj pulskoj Areni

| Autor: Vanesa Begić


Čarobna glazbena noć u pulskoj Areni - mogao bi glasiti najkraći sažetak koncertnog doživljaja održanog u Vespazijanovom amfiteatru. Prvi od dva koncerta Andree Bocellija održan je u petak navečer, a Arena je bila, malo je reći rasprodana i " pre mala", dok je drugi koncert ovog poznatog glazbenika, koji obilježava 30. godišnjicu nevjerojatne karijere, na programu u subotu.

Već satima prije koncerta oko Arene bio je muving, a koncertu je prisustvovalo mnoštvo turista, među kojima je bilo i dosta Talijana, ali i Nijemaca, Skandinavaca, Engleza... Publika svih generacija. "Iako karte nisu baš bile jeftine", to je događaj koji se ne propušta, kazala je jedna posjetiteljica neposredno prije koncerta.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

 I zbilja bio je to nevjerojatan, pun, čaroban doživljaj - poznate operne arije, pune emocija, nježnosti, strasti, čuvene kancone, koje su povele posjetitelje putovanjem kroz daleke svjetove, romantične i melodiozne. 

Bocelli je u prvome dijelu pjevao operne arije, a u drugom popularne pjesme. Iznimno je snažna bila izvedba primjerice "O surdato 'nnammurato", gdje su i neki u publici pjevali od srca "o vita mia".

Dojmljiva je bila i izvedba pjesme "Mamma", kao hommage svim majkama, kao i "Funiculi, funicula". A tek "Granada", uz plesni moment, itekako prigodan uz ovu snažnu izvedbu.

Uz čuvenog pjevača, za pratnju je bila zaslužena Zagrebačka filharmonija pod dirigentskom palicom vrhunskog talijanskog dirigenta Marcella Rote, a dodatni štimung nevjerojatnoj glazbenoj večeri dali su talijanska operna pjevačica etiopijskih korijena Mariam Battistelli, slovenska pop pjevačica Monika Avsenik, kao i talijanski flautist Andrea Griminelli. Battistelli je pokazala nevjerojatno snažan sopran, čist, u stanju s nevjerojatnom lakoćom izvesti najzahtjevnije dionice. Zajedno s Bocellijem predstavila je nevjerojatan glazbeni ugođaj, ali i moćan scenski nastup

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Monika Avsenik i Bocelli izveli su pak zajedno "Io vivo per lei", pjesme u znaku iznimno snažnih osjećaja, moćnog teksta. Ni tu nije izostao strastveni ples i nadahnuti plesači.

Prvi bis je bio "O sole mio", drugi "Con te partiro'", a treći "Nessun dorma". Sve uz ovacije prepune Arene. Maestro se nekoliko puta zahvalio publici, rekavši i hvala.

Treba istaknuti da je Arena bila prepuna, razmak između posjetitelja na tribinama se brojao u "milimetrima". Trebalo je doći itekako na vrijeme, što savjetujemo svima koji će u subotu prisustvovati koncertu. I biti strpljiv prilikom čekanja pića, djelatnici šanka su bili vrlo efikasni, ali je ljudi bilo iznimno puno.

Prošli je put Bocelli u Areni nastupio prije skoro dvadeset godina, a ovoga je puta glazbeni spektakl, atmosfera bio još veći, nevjerojatan. Tijekom godina maestro Bocelli oborio je sve rekorde glazbene industrije, nastupao je na svim značajnim svjetskim pozornicama, te objavio je 17 studijskih albuma.

I dalje snažnog i moćnog glasa, Bocelli je impresionirao publiku koja ga je nagradila višestrukim ovacijama.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Zagrebačka filharmonija, orkestar sa 150-godišnjom tradicijom vrhunskog muziciranja u Zagrebu i Hrvatskoj promotor je glazbene umjetnosti diljem Hrvatske i kulturni veleposlanik Hrvatske u svijetu, čije su se izvedbe do sada mogle čuti u gotovo u cijelom svijetu, gdje su nastupali s njima vrsni solisti.

Podsjetimo, jedan euro od svake ulaznice odlazi za potporu "ABF obrazovnim projektima" na Haitiju, koji se bave osnaživanjem djece koja se nalaze u najugroženijim područjima te zemlje, nudeći im priliku da iskažu svoj pravi potencijal.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter