Stiže Teatar Puna kuća iz Zagreba

U subotu dvije različite predstave u jednom danu

| Autor: Branko Biočić
(Foto: PUO Labin)

(Foto: PUO Labin)


Dolaskom rujna i početkom nove pedagoške godine, Pučko otvoreno učilište Labin pripremilo je dvije kazališne predstave za djecu koje će se labinskoj publici predstaviti ove subote 14. rujna u dva termina.

U Labinu gostuje Teatar Puna kuća iz Zagreba. Teatar je član Small Size svjetske mreže koja promovira izvedbene umjetnosti za djecu najmlađe dobi do 6 godina. Predstava je nastala u prostornoj interakciji između kartonskih cijevi, platnenih vrećica, dugačkih rola papira, dugačke platnene trake i nekih predmeta koji skupa grade dječje igralište.

Priče nastale kroz igru s različitim materijalima i predmetima potiču djecu da, nakon odgledane predstave, samostalno razvijaju nove sadržaje nadovezujući se na ono što su vidjeli. Nakon predstave scenografija postaje poligon za igru na kojem djeca mogu obraditi svoje dojmove u direktnoj komunikaciji s materijalima i predmetima koji su korišteni u predstavi. Djeca, polaznici DV Siget, bila su uključena u proces rada na predstavi, što predstavlja iskorak u komunikaciji kazališta i vrtića u Hrvatskoj.

Predstava počinje u 10.00 sati. Broj ulaznica je ograničen na 60 osoba zbog specifičnosti izvedbe. Ulaznice je moguće rezervirati na mail [email protected] ili kupiti na blagajni radnim danom od 8 do 15 sati, u slučaju da ostane ulaznica moguće je kupiti na dan predstave sat vremena prije početka. Ukoliko postoji interes za reprizu ista se može održati u 11.30 sati isti dan. Cijena ulaznice po osobi je pet eura. Zvukolika šuma je priča o osnovnim glazbenim pojmovima, zvuku, ritmu, tonu i melodiji.

Ovo je interaktivna predstava u kojoj publika izvodi određene glazbene i ritmičke etide skupa s izvođačima. Na kraju predstave postaje "orkestar". Prikazivanjem konkretnih strukturalnih cjelina koje se odnose na zvuk, ritam i melodiju u kombinaciji s fizičkim izričajem, ili vizualnim podražajem, djecu pripremamo za njihovo samostalno istraživanje u procesu učenja različitih aspekata glazbe. Glazba se izvodi uživo na pozornici. Ova predstava počinje u subotu u 18.00 sati.

Broj ulaznica je ograničen na 260 osoba. Ulaznice je moguće rezervirati na mail [email protected] ili kupiti na blagajni radnim danom od 8 do 15 sati, u slučaju da ostane ulaznica moguće je kupiti na dan predstave sat vremena prije početka. Predstavu nije moguće reprizirati. Cijena ulaznice po osobi je također pet eura.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter