pokazale talent i dobru pripremljenost

U sklopu ljetne škole violine predstavile se Ana Špiček, Elena Božac, Lara Domić Djaković i Lucia Lyon

| Autor: Vanesa Begić
Lucia Lyon (Privatna arhiva)

Lucia Lyon (Privatna arhiva)


Pučko otvoreno učilište Vodnjan je i ove godine bio domaćin ljetne škole violine Zvučni planet iz Zagreba. Nakon što su tjednima vježbale pod vodstvom profesora Hrvoja Budeka, jednog od osnivača Škole, za polaznice je došao trenutak da sav svoj talent i rad predstave publici. Stoga su predstavile što su sve naučile i kako su se usavršile u crkvi sv. Roka u Galižani, kao i u Galeriji El magazein u Vodnjanu, gdje su održani koncerti.

Ovogodišnju ljetnu školu polazile su Ana Špiček, Elena Božac, Lara Domić Djaković i Lucia Lyon. Sve četiri ove mlade violinistice pokazale su talent i dobru pripremljenost, a riječ je o imenima koja nisu nepoznata široj javnosti zbog brojnih koncerata, nastupa te suradnji.

Profesor Budek je naglasio da je riječ o vrlo talentiranim mladim glazbenicama, dobitnicama nagrada i priznanja, koje su iz nastupa u nastup sve bolje. Iako je ta ljetna škola trajala nekoliko tjedana, napredak je bio vidljiv, kako u tehničkom dijelu, tako i u scenskom nastupu.

Na programu su bila djela nekih od najpoznatijih skladatelja svih vremena, od J. S. Bacha, A. Vivaldija, pa sve do P. A. Fiocca, A. Komarovskog, H. Wieniawskog te S. Barbera. Mlade violinistice na klaviru je pratio pijanist i glazbeni pedagog Robert Batelić.

Zvučni planet iz Zagreba djeluje od 2008. godine, a tim čine profesionalni glazbenici, pjevači i nastavnici glazbe, mahom s višegodišnjim dragocjenim iskustvom podučavanja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter