DALMATINSKA boginja se spustila u rimski amfiteatar

FOTOGALERIJA / Doris Dragović u prepunoj Areni: Zbog ovakvih susreta postojim, zaključat ću vas u srce i odnijeti u Split

| Autor: Ana Orsag


Glazbena diva Doris Dragović održala je prvi samostalni koncert u prepunoj pulskoj Areni. Miljenica nacije svjetskog glasa jedna je od najdugovječniji dama na estradi, a jučer je trosatnim koncertom dokazala da i u 64 godini može stati uz bok svjetskim zvijezdama koje su ovo ljeto punile amfiteatar.

- Ima puno arena, ali samo jedna je ona posebna i prava. Dugo sam je čekala i silno smo zahvalni što ste nam omogućili da uđemo u ovu čaroliju. Jako smo uzbuđeni, a ima nas oko tridesetak na ovoj pozornici, bile su ovo riječi legendarne splitske pjevačice nakon što je otvorila koncert pjesmom "Ima nešto u tome što se volimo".

(Snimila Leona Teodorović / Glas Istre)(Snimila Leona Teodorović / Glas Istre)

"Ni riči" legendarna pjevačica nije ostala dužna svojoj vjernoj publici u gotovo trosatnom koncertu punom emocija koja je zajedno s njom pjevala bezvremenske hitove koji su obilježili generacije poput "Marija Magdalena", "Krivi ljudi", "Željo moja", "Baklje ivanjske", "Malo mi za sriću triba"...

Vidno raspoložena i emotivna Doris izvela je i svoju najnoviju pjesmu "Koplje ljubavi" oduševivši prisutne perfektom izvedbom, moćnim vokalom i snažnom interpretacijom.

Njezinu bogatu glazbenu karijeru obilježle su balade koje su za nju skladali Zrinko Tutić, Marina Tucaković i bračni par Huljić, a Doris ih je obojila i dala pečat svojim snažnim i melankoličnim vokalom, ali i dalmatinskom dušom koja progovara iz svake pjesme i koju Doris nosi u sebi kroz svoj temperament, ali i raskošnu mediteransku ljepotu zbog koje je zaradila i titulu Miss Eurosonga na kojem nas je čak dva puta pedstavljala.

Iako njezina karijera traje više od četiri desetljeća, a mnogi od njenih mlađih obožavatelja nisu ni rođeni u vrijeme nastanka njezinih najvećih hitova, volakno i vizualno snažna Doris je od prve do zadnje minute koncerta zvučala i izgledala sjajno.

(Snimila Leona Teodorović / Glas Istre)(Snimila Leona Teodorović / Glas Istre)

Jedna od tih mladih obožavateljica je i Zoe Šestan, pobjednica dječjeg San Rema, posebno iznenađenje večeri, koja se Doris pridružila na pozornici.

- Kad si mlad, ne ostvare ti se baš svi snovi. Polako, čekaj... I onda upoznam nekog, jako malog, kome su se veliki snovi ostvarili. Kad sam imala 12 ili 13 godina, da sam tada nastupala na nekim festivalima... Ona je to uspjela, nastupala je na velikim festivalima, divim joj se i klanjam joj se, rekla je Doris kad joj se na pozornici pridružila 12-godišnja pjevačica. Zoe je otpjevala pjesmu "Dajem ti srce", a zanimljivo je da je ovo bila 13 po redu pjesmu na Dorisinom koncertu, a Zoe za svega nekoliko dana, točnije 10. kolovoza, slavi svoj 13 rođendan, tako da je u ovom slučaju - za Zoe zasigurno 13 sretan broj.

Tu iznenađenjima nije bio kraj - nastupio je i pulski dječji zbor Zaro koji su, između ostalog, otpjevali pjesmu Atomskog skoloništa "Za ljubav treba imat dušu" i zajedno s Doris pjesmu Tine Turner "We don't need another hero".

(Snimila Leona Teodorović / Glas Istre)(Snimila Leona Teodorović / Glas Istre)

Osim Tine, Doris se prisjetila i prerano preminulog kolege Jasmina Stavrosa u čiju je čast otpjevala pjesmu "Umoran" što je izazvalo posebne emocije među publikom.

- Moj Staki, Neću te nikada zaboraviti!, tužno je prokomentirala Doris na kraju pjesme.

Posebnu zahvalu uputila je i splitskoj dizajnerici Anamariji Asanović koja je i ovoga puta bila zadužena za originalne kreacije koje je nosila omiljena pjevačica koja se na pulskom koncertu presvlačila dva puta i svaki puta zablistala u zlatno-bijelim kombinacijama koje su se stopile s okruženjem amfiteatra i vizualno asocirale na rimsku boginju. 

- Žurim da što više postignem dok sam mlada, jer uspjeh je rezerviran samo za one mlade pune snage, a bore i mlohav izgled nisu za scenu, rekla je nekad davno Doris u jednom intervjuu. Tko zna što bi na tu izjavu rekla danas kada je sa 63 godine dva puta rasprodala zagrebačku Arenu i prvi puta napunila pulsku.

(Snimila Leona Teodorović / Glas Istre)(Snimila Leona Teodorović / Glas Istre)

-  Ovo su susreti zbog kojih u ovim godinama i dalje "meljem". Lagano jedva stojim na noge, da je do mene već bih sve kriminalističke serije odgledala u ovu uru, one detektivske, CSI su mi najdraže. Sve vas volim, vaša ljubav me nosi, zbog ovakvih susreta postojim. Zaključat ću vas u srce i odnijeti u Split. Hvala na ljubavi koju ste nam večeras poklonili, a ako nas ikada opet poželite, samo zovite i eto nas, mi ćemo prijeći i sedam gora i sedam mora ako treba, poručila je simbolično na kraju koncerta za pamćenje. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter