KONCERT U KLUBU KOTAČ

Pioniri post punka Tiger Lillies stižu u Pulu

| Autor: Tea Tidić
Tiger Lillies (Snimio Guy Bellingham)

Tiger Lillies (Snimio Guy Bellingham)


U Pulu stižu pioniri post-punka - grupa Tiger Lillies, koji će u Klubu Kotač 20. srpnja s početkom u 21 sat koncertno predstaviti svoj novi album "Lessons In Nihilism". Kao i na dosadašnjim uratcima, i na novom albumu govore o temi koja se oduvijek provlači kroz njihov rad - besmisao i apsurdnost postojanja, gdje na duhovit, mudar i ljudski način tvrde da sva naša postignuća neće biti ništa - poput bacanja kamenja u jezero, učinci naših postupaka samo će nestati u ništavilo.

- Jedna od velikih riječi koja se koristila da nas opiše uvijek su bili nihilisti. Provjerio sam Google da vidim je li itko davao lekcije iz nihilizma. Čini se da nitko nije. Smatra se filozofijom iako stvarne definicije variraju u pogledu Ono što zapravo jest. Neki ljudi misle da je to loše, za druge je to u redu kao i svaki drugi naslov za pisanje nove zbirke pjesama isprika da napišem još jednu, kaže Martyn Jacques, osnivač Tiger Lilliesa.

Pjevač i svirač harmonike, klavira i ukulelea Martyn Jacques, čiji je falset postao zaštitni znak The Tiger Lillies i u kombinaciji s njegovim mračnim i oštrim stilom pisanja pjesama doveo ga je do toga da bude poznat kao "Criminal Castrato", a znan je i brojnim suradnjama s umjetnicima svih disciplina: od kazališta visokog duha do cirkusa, te od eksperimentalnog plesa do burleske i lutkarstva.

U grupi su još Adrian Stout, koji svira glazbenu pilu, teremin, čeljusne harfe i nosne flaute i bubnjar Budi Butenop.

Tiger Lillies donose prepoznatljivu mješavinu šansone, opere i romske glazbe, londonski eksperimentalni rock trio Tiger Lillies teško je definirati u jednoj rečenici. Grupa je započela svoja uživanja u baudeviljskom običaju prostitucije, jazbinama opijuma i otrcanom životu vječnog uličnog svirača 1989., kada je pjevač Martyn Jacques dao oglas za bubnjara i basista. Njegov jedini odgovor bio je od Adriana Hugea i Phila Butchera, koji su upotpunili originalnu postavu benda.

Ova verzija Tiger Lillies izdala je svoje prve snimke na kazetama (koje su kasnije okupljene na kompilaciji "Bouquet of Vegetables: The Early Years") i 1994. "Births, Marriages and Deaths" prije nego što je basist Adrian Stout zamijenio Butchera 1995.

Bend je bio plodan tijekom 90-ih, izdajući albume uključujući Spit Bucket (1995.), The Brothel to the Cemetery (1996.) i Farmyard Filth (1997.) prije nego što su pridonijeli glazbi za Shockheaded Peter, radosno sablasnu glazbenu kazališnu adaptaciju 19. stoljeća   Njemačka knjiga poučnih priča za djecu, 1998. godine.

Ulaznice za koncert po cijeni od 25 eura u prodaji su online na stranicama Entrio.hr i Kotac.eu, a hardcopy ulaznice mogu se kupiti u Klubu Kotač, od ponedjeljka do petka od 17 do 19 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter