OVE SUBOTE

Kudikamo? & Kalibal, DMT i Teddy Lee za šesti rođendan pulskog Kluba Kotač

| Autor: Tea Tidić
Kudikamo & Kalibal

Kudikamo & Kalibal


Pulski Klub Kotač, smješten u Društvenom centru Rojc, ove subote slavi svoj šesti rođendan - a kroz tih šest godina rada, ovaj klub je postao epicentar nezavisne glazbene kulture u najvećem istarskom gradu, kroz brojna koncertna gostovanja domaćih i inozemnih glazbenika najrazličitijih žanrovskih opredjeljenja.

Ove subote tako Klub Kotač donosi zanimljivo gostovanje - s početkom u 21 sat nastupaju Kudikamo? & Kalibal, DMT i Teddy Lee.

Cijepanjem Kali Fat Dub-a i spajanjem s ekipom iz Kudikamo? dolazi do lančane reakcije koja generira zarazno plesnu glazbenu mješavinu poznatu i pod imenom Kudikamo? & Kalibal.

Grupu čine m(L)azni liričar Kalibal (Chakka Svraka) i njegov brat i tehničar Prancing D. (Dino Baraba), revolveraški nastrojen bubnjar Đuro Dobranić, višenamjenski i multipraktični Roko Margera i puhački virtuoz Luka Mrša, a njihov spoj je silovita kombinacija, za koju kažu da "puca od zdravlja, kreative, drugarstva, jedinstva, snage".

DMT (Photo by Photo Studio 82)DMT (Photo by Photo Studio 82)

U pulskom Klubu Kotač publika može očekivati Session Jam / Spoken Dub Manifesto & Sound System, a uz već spomenute, nastupit će i DMT, zagrebački DJ i osnivač DROP kolektiva te organizator prvog D'n'B United-a. Prisutan je na sceni više od dva desetljeća, a krenuo je kao radijski urednik i voditelj hip-hop emisije Ruff Beats Rap Show davne 1999. godine.

Prvi party organizirao je prije točno 20 godina, a u posljednja dva desetljeća sudjelovao je u organizaciji mnogih partyja i festivala. Neki od njih su Chew the Fat! Croatia i Tuborg Open Fair na kojima su ugostili drum'n'bass velikane kao što su Goldie, Sigma, Friction, TC, DC Breaks i mnoge druge.

Nakon nekoliko godina izbivanja sa scene, DMT je početkom 2022. pokrenuo novi program naziva DROP kojem je cilj promocija raznih žanrova bass glazbe (drum'n'bass, dubstep & grime). U 2023. godini se upustio u organizaciju D'n'B United-a, najvećeg okupljanja domaće drum'n'bass scene u povijesti.

Nastupit će i dobro znani pulski DJ, dizajner, grafiter, kolekcionar, ponosni vlasnik oldtimera, kralj rola, pokretač Showcase evenata - Teddy Lee. Kao DJ je aktivan od 2004. godine. U svojim setovima donosi široki raspon glazbenih stilova, bio to dub, hip-hop, breakbeat, trance ili nešto što sasvim neočekivano.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter