OD 1. DO 19. PROSINCA

DRAGA NAM JE ZIMA DOK KAPUZA IMA! Nova gastronomska manifestacija na području središnje Istre

| Autor: Glas Istre
Draga nam je zima dok kapuza ima!

Draga nam je zima dok kapuza ima!


Danas je u Ciburima kraj Pazina, u prostorima obrta Ciburiproduct, najavljen početak nove gastronomske manifestacije "Draga nam je zima dok kapuza ima!".

Manifestaciju su predstavili Sanja Kantaruti, direktorica Turističke zajednice središnje Istre, Alison Merlić, tajnica Udruženja obrtnika Pazin i Dean Matić, vlasnik obrta Ciburiproduct.

Draga nam je zima dok kapuza ima!

S današnje konferencije za novinare

Manifestacija "Draga nam je zima dok kapuza ima!" odvijat će se od 1. do 19. prosinca 2021., u ugostiteljskim objektima na području Turističke zajednice središnje Istre. U navedenom razdoblju, ugostitelji će nuditi menije koji će sadržavati tradicionalne istarske namirnice, a sve s ciljem jačanja gastronomske ponude središnje Istre u razdoblju posezone.

Uvertira u zimsko razdoblje bit će meniji u kojima će glavnu ulogu imati upravo kiseli kupus, a menu će se sastojati od predjela, glavnog jela i deserta te će se nuditi po promotivnoj cijeni od 130 kuna.

U manifestaciju je uključeno sedam ugostiteljskih objekata, koji nude sljedeće menije:

  • Agroturizam Stara štala (Borut, Cerovlje): jota sa suhim svinjskim mesom | klobasice i žlomprt, dinstani kapuz, kumpir na supice i salata od kapuza | desert iznenađenja
  • Boljunska konoba (Boljun): istarski štruclji sa šugom od domaće kokoše | istarski pijat (ombolo, kobasice, svinjsko pečenje, kapuz, kumpir na padelu) | štrudel
  • Konoba Bani (Bani, Pazin): pršut, panceta, suhe kobasice, sir, masline | štruclji sa šugom od kobasica i kapuzom | Cukerančići
  • Konoba Dišpet (Zajci, Pićan): gratinirani kapuz s kobasicom i pancetom | ombolo s dvoličnim kapuzom | dnevni kolač
  • Konoba Doma (Kranjci, Sveti Petar u Šumi): brusketa sa zapeštom, kapuzom i pancetom | svinjski obraz u malvaziji s fažolom i kapuzom po starinski | desert od griza s konjakom, cimetom i mendulama
  • Konoba pizzeria 2. peron (Cerovlje): zimska juha od kapuza i česna s čipsom od pancete | istarski klasik (kiseli kapuz i domaće kobasice) | krostata od jabuka i cimeta
  • Tomažova konoba (Vošteni, Sveti Lovreč): istarski pijati | ombolo, kobasice s kapuzom i žličnjacima s panceton i pršuton | domaći kolač

Organizatori manifestacije su Turistička zajednica središnje Istre i Udruženje obrtnika Pazin uz pokroviteljstvo obrta Ciburiproduct iz Pazina.

Više informacija o navedenoj manifestaciji dostupno je na poveznici.

Draga nam je zima dok kapuza ima!Draga nam je zima dok kapuza ima!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter