(Foto TZO Kanfanar)
Već tradicionalna gastronomska manifestacija "Tradizione a tavola: Jela iz pinjate" koju zajednički organiziraju turističke zajednice Kanfanar i Svetvinčenta u partnerstvu s Maistrom d.d. i Udruženjem obrtnika Rovinj, ponovno će otvoriti vrata istarskih konoba na području ovih općina, u to u periodu od 14. do 30. ožujka.
Kako je cilj manifestacije valorizirati i dodatno promovirati tradicionalna istarska jela, vodeći se starim receptima i dostupnošću svježih, domaćih i sezonskih namirnica, jela u kojima će gosti ove manifestacije moći uživati prava su oda tradiciji. Posebnost ove manifestacije je i u njezinoj edukativnoj komponenti jer goste uključenih istarskih konoba očekuje i brošura s brojnim receptima i opisima omiljenih jela istarske kuhinje.
Po cijeni od 25 eura, ljubitelje istarske kuhinje očekuju atraktivni meniji.
Konoba "Mrgani 42" pripremat će jotu (istarsku maneštru s kiselim kupusom), domaće pljukance s pršutom i šparogama, kroštule i domaću rakiju te kvartin domaćeg vina. Rezervacije se primaju na broj 091 152 6034.
U "Izletištu Pekici" goste očekuje aperitiv dobrodošlice, maneštra s trukinjom, lazanje sa žgvacetom ili ravioli s pancetom, domaći štrudl i kvartin malvazije ili terana. Svoje mjesto možete rezervirati putem broja 091 367 3378.
"OPG Ondina" nudit će istarsku maneštru s fažolom i trukinjom, njoke sa žgvacentom od kokoške ili pljukance sa šugom od tovara i sezonsku salatu, domaći štrudl te kvartin domaćeg bijelog ili crnog vina. Uživanje u ovom meniju osigurajte rezervacijom na broj 092 254 2483.
Konoba "Klarići" istarsku će kuhinju prezentirati menijem: aperitiv dobrodošlice, pijat "Klarići" (domaći suhomesnati proizvodi, ravioli sa sirom ili domaća pašta po izboru sa šugom od kobasica, palačinke sa skutom i kvartin domaćeg bijelog ili crnog vina. Rezervacije mjesta su putem broja 091 584 5810.