Ilustracija (Pixabay)
Mnogi ne mogu zamisliti Badnjak bez bakalara na bijelo, a s obzirom na cijenu bakalara, pronašli smo jeftiniju zamjenu - namaz od oslića.
Sastojci za četiri porcije
Filete oslića pregledajte da nemaju neke zaostale kosti tako da prijeđete prstima. Narežite ih na manje komade i stavite u lonac pa prelijte mlijekom.
Očistite češnjak i cijele režnjeve stavite u lonac s oslićem i mlijekom. Poklopite i kuhajte 15 do 20 minuta.
Skuhani oslić ohladite i u lonac dodajte ostale sastojke pa usitnite štapnim mikserom. Dodajte sol i papar po vlastitom ukusu, a možete dodati i začine poput kopra ili čilija, po želji.
Gotov namaz prekrijte prozirnom folijom da se ne suši i stavite u hladnjak da se dobro ohladi. Poslužite ga uz kruh po želji i uživajte!
Dobar tek!
Izvor: Index.hr