ekskluzivna večera

FOTO / Gastro spektakl u Puli: Chef restorana koji 88 godina ima Michelina osmislio meni koji spaja francusku tradiciju i istarske proizvode

| Autor: Glas Istre
(Foto Arena Hospitality Group)

(Foto Arena Hospitality Group)


Grand Hotel Brioni, A Radisson Collection Hotel bio je domaćin jednog od najspektakularnijih gastronomskih događaja ove jeseni. Restoran Sophia, koji se nalazi u sklopu hotela, ugostio je Chefa Michela Hussera, čiji restoran "Le Cerf" u Francuskoj već 88 godina nosi prestižnu Michelinovu zvjezdicu.

Ljubitelji visoke gastronomije imali su priliku da uživaju u ekskluzivnom meniju kreiranom samo za ovu večer, a Grand Hotel Brioni Pula odabran je kao lokacija za ovakav događaj zbog svoje reputacije u pružanju luksuznih iskustava.

(Foto Arena Hospitality Group)(Foto Arena Hospitality Group)

(Foto Arena Hospitality Group)(Foto Arena Hospitality Group)

Jelovnik je gostima pružio niz vrhunskih jela i vina, među kojima su se posebno istaknuli Mille-feuille od dimljenog lososa, Tartes Flambées na alzaški način, škampi na prirodni način, file jadranskog brancina pečen na koži, teleći mignon "Vieux Strasbourg" s foie grasom, jabukom i tartufima, te desert Saotoubo s vrhunskim čokoladama. Svaki slijed bio je uparen s izabranim vinima koja su upotpunila cijelo iskustvo.

Meni kreiran specijalno za ovu prigodu, ostat će u ponudi za organizaciju posebnih evenata s degustacijskim jelovnikom Grand Hotela Brioni, omogućujući gostima da i dalje uživaju u vrhunskom iskustvu koje nosi potpis Michela Hussera.

"Prvi put sam posjetio Hrvatsku i, od trenutka dolaska, veoma sam oduševljen. Posebno bih pohvalio tim Grand Hotela Brioni, koji me impresionirao svojom profesionalnošću, gostoljubivošću, te izuzetnim uvjetima u kuhinji i prostoru za pripremu hrane. Iznimno sam zadovoljan večerom, odazivu gostiju i vidim ogroman potencijal za daljnji razvoj. Vjerujem da je ovo tek početak sjajne suradnje i veselim se prilici da proširimo našu hrvatsko - francusku kulinarsku priču u budućnosti.", izjavio je Chef Michel Husser

(Foto Arena Hospitality Group)(Foto Arena Hospitality Group)

(Foto Arena Hospitality Group)(Foto Arena Hospitality Group)

U ime Arena Hospitality Group, g. Reli Slonim, Predsjednik Uprave, izjavio je:

"Ovaj događaj simbolizira našu predanost podizanju standarda u luksuznom hotelijerstvu i gastronomiji, kako u Puli, tako i šire u Istri. Partnerstvo s Michelin Chefom Husserom i suradnja s Školom za Turizam i ugostiteljstvo Pula i lokalnim proizvođačima kroz AZZRI pokazuju koliko je važna sinergija vrhunskog međunarodnog iskustva i lokalnih specifičnosti.

Grand Hotel Brioni nije samo simbol luksuza, već i mjesto gdje stvaramo nezaboravne uspomene za naše goste. Pula kao destinacija sve više postaje prepoznata na globalnoj karti ekskluzivnih iskustava, a ovakvi događaji ključni su u promoviranju Istre kao regije koja nudi ne samo prirodne ljepote, već i jedinstvenu gastronomsku i kulturnu ponudu."

Sam događaj rezultat je dugogodišnje suradnje između Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula i chefa Hussera, kao i Arena Hospitality Group koja je partner na projektu KLIK čiji je nositelj Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula. 

(Foto Arena Hospitality Group)Teleći mignon "Vieux Strasbourg" (Foto Arena Hospitality Group)

(Foto Arena Hospitality Group)Škampi na prirodni način (Foto Arena Hospitality Group)

(Foto Arena Hospitality Group)


Podijeli: Facebook Twiter