(Snimio Suzan Gabrijan)
Porečki Spinnaker će 19. travnja, u sklopu ovogodišnje serije tematskih večera, ugostiti jednog od najosobitijih kuhara regije, poznatog po svom radikalnom pristupu održivosti u gastronomiji
Nakon spektakularnog završetka prošlogodišnjeg ciklusa s gostovanjem Ane Roš, ovogodišnji program Spinnaker Gourmet Stage započinje s još jednim slovenskim kulinarskim virtuozom, Lukom Koširom. Večera služena u pet sljedova predstavit će profinjenost Koširove kuhinje i pristup koji njeguje duboku povezanost s prirodom, za koji mnogi znalci kažu da je rijedak na ovim prostorima. Kroz rad u obiteljskom restoranu Grič u Sloveniji, koji se ponosi jednom Michelinovom zvjezdicom, Košir inzistira na korištenju lokalnih namirnica, pri čemu 80 posto namirnica dolazi izravno iz obližnjih vrtova i šuma.
Mjesta na ekskluzivnoj večeri mogu se rezervirati putem e-maila na [email protected] ili telefonski na +385 99 483 9560, a više informacija dostupno je na Spinnakerovoj web-stranici.