FORA TRiKOVI

Pripremanje sendviča dan ranije: Hoće li se razmočiti u frižideru?

| Autor: Lucija Sučić
(iStock)

(iStock)


Za sve vas koji ste odlučili u novu godinu krenuti sa zdravom prehranom i vjerojatno marendu nositi od doma, pišemo o temi koja će vas zasigurno zanimati: ako noć prije napravite sendvič za ponijeti drugo jutro na posao, hoće li se preko noći u frižideru razmočiti ili postoji neki način da ostane ukusan?

Sendvič možete pripremiti noć prije, ali samo ako ga spremite na odgovarajući način!

Dvije veoma bitne stvari

Sendvič lako može zadržati svježinu preko noći u frižideru ako ga pravilno pripremite i potom isto tako pravilo ostavite u frižideru.

Kada pripremate sendvič, najvažnije je da ne koristite puno toplih ili vlažnih sastojaka, već je idealno da sastojci budu svježi i hladni ili na sobnoj temperaturi jer bi topli sastojci mogli s vremenom otpustiti vlagu koja će razmočiti kruh.

Način na koji čuvate svoj sendvič također je važan. Ako sendvič zamotate u plastičnu foliju ili ga stavite u vrećicu s zatvaračem prije nego što ga stavite u hladnjak, tada će ostati svjež i zadržati okus preko noći. To je zapravo idealan način za spremanje sendviča u frižider.

Dakako, postoji i opcija da zasebno pakirate komponente sendviča.

Koristite začine i namaze

Ako se ipak odlučite pripremiti sendvič večer prije, dobra je ideja koristiti začine i namaze. Iako zvuči kontraintuitivno, dodaci poput humusa, maslaca, pesta, senfa i majoneze igraju glavnu ulogu kada je u pitanju zadržavanje vlage.

Nastojte sendvič ne čuvati više od jedne noći u frižideru.

Brzinski savjeti

  • Umotajte sendvič u plastičnu ili aluminijsku foliju prije nego što ga stavite u hladnjak.
  • Alternativno, upotrijebite hermetički zatvorenu posudu za čuvanje sendviča u hladnjaku preko noći.
  • Kako biste spriječili da vam se sendviči razmoče, tostirajte kruh koji koristite. Taj proces će ukloniti većinu vlage iz kruha.
  • Razmislite o zamjeni uobičajenog kruha za sendviče ili tost kruha tortiljama ili somunima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter