U 66. GODINI

Umro Paul Di‘Anno, bivši pjevač Iron Maidena

| Autor: Hina
(Foto: Facebook / Iron Maiden)

(Foto: Facebook / Iron Maiden)


Paul Di‘Anno (66), bivši pjevač legendarne grupe Iron Maiden, umro je u svom domu u engleskom gradiću Salisburyju, potvrdila je njegova obitelj.

Pravim imenom Paul Andrews, rodio se u istočnom Londonu 1958. godine, a proslavio se kao pjevač Iron Maidena između 1978. i 1981. godine, s kojima je snimio prva dva albuma "Iron Maiden" (1980.) i "Killers" (1981.).

Nakon što je izbačen iz benda, zbog problema s alkoholom i drogom, Di‘Anno je nastupao u grupama kao što su Killers i Battlezone i snimao solo albume.

Bio je vezan za Zagreb i Hrvatsku, gdje je živio zadnjih godina, tvrdeći da su mu hrvatski liječnici spasili život nakon što je u Engleskoj dvaput dobio infekciju stafilokone bakterije (MRSA). 

Iako u invalidskim kolicima, tu je nastavio nastupati, npr. 2022. je u Bikers Beer Factoryju održao prvi koncert nakon sedam godina.

Njegov retrospektivni album "The Book of the Beast" objavljen je u rujnu 2024. i sadržavao je njegove najbolje radove od napuštanja benda, objavijla je izdavačka kuća Conquest Music.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter