Pioniri progresivnog metala 

Dream Theater uoči koncerta u zagrebačkoj Areni objavio novi singl

| Autor: Hina
(Snimio Mark Maryanovich)

(Snimio Mark Maryanovich)


Pioniri progresivnog metala Dream Theater u sklopu svjetske turneje povodom 40. obljetnice rada stižu u zagrebačku Arenu 29. listopada, a uoči koncerta objavili su singl “Night Terror”, kojim najavljuju novi album “Parasomnia”, objavio je organizator koncerta Charm Music.

Turneja će obilježiti povratak originalnog bubnjara benda Mikea Portonoya nakon 13 godina izbivanja, tako da u Zagreb dolazi "zlatna postava" benda, u kojoj su i John Petrucci na gitari, James LaBrie na vokalu, John Myung na basu i Jordan Rudess na klavijaturama. 

Ta postava upravo je završila novi album “Parasomnia”, 16. studijski i prvi s Portnoyem nakon “Black Clouds & Silver Linings” iz 2009. godine. “Parasomnia” izlazi na svjetlo dana 7. veljače 2025., a upravo je objavljen novi singl “Night Terror”.

“An Evening With Dream Theater” donijet će publici u Zagrebu tri sata punokrvne Dream Theater svirke, bez predgrupe, s velikom produkcijom, svjetlom, videom i razglasom. Njihovi koncerti poznati su i po dozi humora, ležernosti i improvizacije.

Bend dijeli jedinstvenu vezu s jednom od najstrastvenijih baza obožavatelja diljem svijeta, što dokazuju njihove tri nominacije za Grammy, osvajanje nagrade Grammy 2022. u kategoriji najbolje metal izvedbe za “The Alien” i 15 milijuna ploča prodanih diljem svijeta. 

Njihov drugi album “Images & Words” iz 1992. zaradio je zlatni certifikat  i dospio na Rolling Stoneovu listu "100 najboljih metal albuma svih vremena". Guitar World smjestio je sljedeći album “Awake” na prvo mjesto liste "Superunknown: 50 legendarnih albuma koji su definirali 1994."

Obožavatelji su izglasali album “Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory” iz 1999. za “broj jedan progresivnih rock albuma svih vremena" u anketi Rolling Stonea iz 2012., a Classic Rock ga je rangirao kao "15. najveći konceptualni album". 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter