kombiniranje naizgled nespojivih sastojaka

Vlasnik slastičarne u Milanu koristi umjetnu inteligenciju kako bi kreirao nove ukuse sladoleda

| Autor: Hina
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Tradicionalni sladoledari u Milanu okreću se umjetnoj inteligenciji (AI) za stvaranje novih recepata, oslanjajući se na modernu tehnologiju kako bi dobili nove okuse smrznute slatke poslastice.

Iako i dalje koriste tradicionalne metode, talijanski sladoledari oslanjaju se na ChatGPT i druge alate umjetne inteligencije kako bi osmislili nove inovativne recepte, piše The Times.

Gianfranco Sampo (63), vlasnik slastičarne Terra u Milanu i jedan od vodećih talijanskih sladoledara, unio je u softver ChatGPT recepte i web stranice proizvođača sladoleda koje cijeni, nakon čega mu je umjetna inteligencija ponudila prijedloge za nove ukuse.

Na osnovi tih prijedloga, Sampo je razvio inovativne ukuse kao što su sladoled od bijele čokolade s karameliziranim crnim paprom.

"Nikad nisam razmišljao o kombiniranju ovih sastojaka", rekao je Sampo za The Times.

Otada je dodao AI recepte svom sorbetu i sladoledima, uključujući sladoled od cimeta s bademima i kockicama krušaka pirjanih u prošeku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter