ZAGREB

Rhapsody Of Fire nastupaju u Šibeniku i Zagrebu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Talijanski power metal bend Rhapsody of Fire premijerno će se nastupiti u Hrvatskoj u utorak,10. ožujka, u šibenskom Azimut klubu i u srijedu, 11. ožujka, u zagrebačkom Boogaloo klubu, najavio je organizator koncerta Twilight Promotion.

Rhapsody Of Fire posjetit će Hrvatsku u sklopu europske turneje koja će obuhvatiti brojna mjesta na kojima dugo ili nikad nisu svirali. Dugogodišnje fanove posebno će obradovati to što ove godine obilježavaju  20. godišnjicu izdavanja svog kultnog albuma "Dawn of Victory", pa od koncerta mogu očekivati izvrsnu set listu i power metal spektakl godine.

Rhapsody Of Fire osnovani su 1993. godine u Trstu pod nazivom Thundercross, ime su ubrzo promijenili u Rhapsody, da bi ga 2006. godine bili prisiljeni promjeniti u Rhapsody of Fire zbog autorskih prava.

Osnivač i glavni autor, gitarist Luca Turilli razišao se s ostatkom grupe 2011. godine, te nastavio karijeru u bendu Luca Turilli's Rhapsody i kao solo izvođač.

Rhapsody Of Fire do sada su snimili ukupno 12 albuma, a zadnji je "The Eight Mountain" objavljen ove godine za AFM Records. Iza njih su brojni hitovi, rasprodani koncerti i brojni obožavatelji, kojih ima dosta i u Hrvatskoj.

Aktualnu postavu čine klavijaturist Alex Staropoli, jedini iz originalne postave benda, te pjevač Giacomo Voli, gitarist Roberto De Micheli, basist Alessandro Sala i bubnjar Manu Lotter.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter