turnir u fjondami

Održan 2. memorijalni turnir u spomen na Franka Rudana Gringa

| Autor: Glas Istre
(Foto Igor Jovanović)

(Foto Igor Jovanović)


U nedjelju, 28. rujna u Svetvinčentu održan je 2. memorijalni turnir u fjondami u spomen na Franka Rudana Gringa. Na samom se turniru natjecalo 52 fjondaša, ali i 11 djece odnosnom mladih fjindaša i fjondašica. Na turnir su prispjeli fjondaši iz raznih dijelova Istre, ali i Rijeke, Nove Gradiške, Karlovca i Zagreba.

Posebnost je turnira da su se na turniru natjecali i istarski novinari Mario Benčić, Serđo Valić i Elio Velan koji su pokazali zavidnu preciznost i vještinu hitanja fjondi. Po prvi puta održan je i dječji turnir koji je također obilovao uzbuđenjima. Kod djevojčica prvo je mjesto osvojila Lucija Butković, drugo mjesto Barbara Vojnić, treće mjesto Luiza Vojnić. Kod dječaka turnir je suvereno osvojio Sandro Valić pobijedivši u finalu Vittorija Rupilla. U borbi za treće mjesto Andrej Jovanović je svladao Martina Vojnića. 

Turnir seniora obilovao je iznenađenjima i neočekivanim rezultatima koji samo pokuazuju koliko je ovaj tradicijski sport zahtjevan.

Naslov pobjednika turnira odnio je Valter Butković koji je u finalu pobijedio Janka Damijanića i tako obranio prošlogodišnji naslov. Treće mjesto osvojio je Samir Vitasović svladavši Vilija Lancu.

Pred otprilike 150 gledatelja natjecatelje su nadgledali i suci: Valter Butković, Bruno Bucci, Dean Celega, Vili Lanca, Gordan Paus i Samir Vitasović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter