regata pulskog arhipelaga 

Uskoro tradicionalni međunarodni 20. Brioni kup. Prijave još uvijek u tijeku

| Autor: Glas Istre
(Foto: Brioni kup)

(Foto: Brioni kup)


Jedrenjem ususret Danu planeta Zemlje – tradicionalni međunarodni 20. Brioni kup 
19.-21.04.2024. održat će se jedna od najljepših regata krstaša na Jadranu, elegantna regata zanimljivog pulskog arhipelaga, regata daška elitnosti prirode NP Brijuni te topline strasti ljudi koje okuplja – Brioni kup. "Iako brojimo 20. Brioni kup prema primopredajama naših jedriličara Brioni regata vuče svoje korijene još iz doba Austrougarske, a navodno ju je utemeljio nadvojvoda Karl Stephan još 1896 g." izjavljuju organizatori.

Brioni kup je pulska regata koja se održava povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje, a posebnost regate je ruta od 20nm koja se vozi froz fažanski kanal i oko otočja NP Brijuni. Vezovi za natjecatelje su osigurani u Puli i na Brijunima te parking za sve natjecatelje koji dolaze autima u Puli. Obzirom da će nekolicina natjecatelja ići na Brijune sa plovilima organizatori su osigurali logistiku prijevoza do Pule jer će se u pulskoj luci održati proglašenje, glazbeni, gastro i program proglašenja. Iznimnost i ovoga puta su unikatne nagrade koje se izrađuju već mjesec dana. Mići Briioni kup – djeca na krstašima. Manifestacija započinje u petak 19.04. pulskoj luci sa Mići Brioni kup, regatom djece na
krstašima.

Djeca koja žele jedriti na krstašima Mići kup u petak 19.04. trebaju doći u pulsku luku, naRijčeki gat u petak19.04. do 17:15h, a sve  kako bi složili timove i rasporedili ih po brodovima. U subotu 20.04. u 11h starta 20. Brioni lup, međunarodna regata krstaša koja se vozi po Open i Orc međunarodnom premjeru. Najavljeno je 70-tak plovila raspoređenih u Grupe OPEN (Cruising &Racing) te ORC sa važećim certifikatima Orc Club i Orc International. Pored posada dodatno će se valorizirati i dvojci i samci. Svi koji imaju brod na jedra su dobro došli prijaviti se i sudjelovati u ovoj prekrasnoj regati ususret Danu planete Zemlje. Prijave na regatu 20. Brioni kup otvorene su do 18.04.2024.

Prijaviti se možete OVDJE. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter