RUKOMET

Rudar u nedjelju dočekuje Splićanke: "Treba ponoviti Bjelovar"

| Autor: Branko Biočić
Diego Datos s igračicama

Diego Datos s igračicama


Rukometašice Rudara prva dva kola nove prvoligaške sezone odigrale su po sistemu toplo hladno. Nakon pobjede kod kuće protiv vrlo dobrog Bjelovara poražene su na gostovanju u Čakovcu. Sada im se pruža prilika za nove bodove jer u nedjelju u 19 sati igraju na svom parketu protiv Splita 2010. Splićanke u prva dva kola imaju dvije pobjede što pokazuje da se radi o vrlo ozbiljnoj i jakoj ekipi. Uostalom to ne krije ni trener labinjanki Diego Datos koji uoči ove utakmice kaže

- Split je ekipa koja ima niz odličnih igračica u svojim redovima. Još uz to i velika većina iskusnih koje imaju puno teških prvoligaških utakmica „u nogama i rukama“. Dolaze u Labin sa maksimalnim bodovnim učinkom u dvije utakmice. Svakako nas očekuje teška utakmica.

Probat ćemo ponoviti utakmicu protiv Bjelovara, a najbitnije da pristup bude pravi. Moramo pokazati karakter i pokušati sve da rezultat za nas bude povoljan te tako pokušati popraviti dojam iz Čakovca gdje je po tom pitanju moglo biti puno bolje. Nažalost cijeli se tjedan borimo sa virozama, ali to nam ne smije biti izgovor, odnosno alibi. Treba na našem parketu osvajati bodove i protiv papirnato boljih ekipa od naše. Sljedeći vikend je za prvoligašice slobodan pa će biti vremena za oporavak. Hvala našoj publici na podršci protiv Bjelovara. Puno to znači djevojkama i daje im poticaj da svaka izvuče svoj maksimum. Siguran sam da će i u nedjelju biti naš osmi igrač, rekao je Datos a nova labudica, kružna napadačica Reene Posavec koja će se drugi puta predstaviti labinskoj publici dodaje:

- Očekuje nas zahtjeva utakmica sa Splitom 2010. Njihov se sastav nije puno promjenio, imaju uigranu ekipu koja se i prosle sezone borila za vrh tablice. U utakmicu moramo ući sigurno i čvrsto, sa fokusom na dobru obranu. Protiv Bjelovara smo pokazale da se obranom dobivaju utakmice. Sigurno je da nas očekuje teška utakmica, no mislim da smo već u prvom kolu pokazale da možemo, zaključila je Posavec koja poziva publika da napuni dvoranu i bude i 12 igrač.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter