Clivo Sailing Cup

U Autokampu Medulin jedri 250 natjecatelja iz deset zemalja: Dosad uvjerljivo najbolja u sva tri plova Ema Grabar iz Pule 

| Autor: Glas Istre
(Foto: CSC)

(Foto: CSC)


U Medulinskom akvatoriju jedri se 6. po redu CSC Cup - svjetski poznata jedriličarska regata za klasu Optimist. Odjedreno je 7 plovova u tri dana, a danas od podne je na programu medal race tik uz obalu!

U Autokampu Medulin natječe se 250 natjecatelja iz deset zemalja. U četvrtak flote nisu jedrile zbog prejakog juga,a u petak je odjedreno čak 4 plova u svim skupinama, dok su  jučer jedriličari već jedrili u finalnim skupinama.

(Foto: CSC)(Foto: CSC)

Po jakom jugu u Medulinskom zaljevu jedrila je samo zlatna skupina, njih 82. Uvjerljivo najbolja u sva tri plova bila je Ema Grabar iz Pule - brončana sa prošlogodišnjeg svjetskog prvenstva nakon nje Alexandra Ivanova iz Opatije sa dva druga mjesta, a da bi ženski tercet bio poptun pobrinula Tanja Ozretić iz Splita koja je upisala dva treća mjest!

Najbolji nakon kvalifikacijskih jedrenja, puležan Matteo Matković, uspio je sa 2., 10. i 5. mjestom zadržati vodstvo u ukupnom poretku ispred svoje klupske kolegice Eme Grabar (oboje JK Galeb). Na trećem mjestu trenutno je Marul Vlahov iz Šibenika.

Clivo Sailing Cup organizira se već 6. godinu za redom u suorganizaciji sa TZ Medulinom i Arena Hospitality Grupom, koja je dala neizbježnu kulisu Autokamp Medulin, koji je ne samo pravi domaćin svim takmičarima i trenerima, već prava oaza za jednu ovakvu internacionalnu regatu.

(Foto: CSC)(Foto: CSC)

Danas će jedriličari jedriti tzv. Medal race odnosno vrlo kratke i dinamične regate blizu poluotoka Autokampa Medulin, odakle će ih pratiti treneri, roditelji i promatrači, a sve će direktno s kopna uživo komentirati Petra Kliba.

"Ove godine u suradnji sa ekološkom inicijativom BACKTOBLU mi kao organizatori želimo pobuditi svijest prema prirodi s kojom je jedrenje kao sport toliko povezan: with / in / for the nature. U sklopu manifestacije organizirali smo igricu “U potrazi za blagom” i predavanje na tu temu kako bi informirali i educirali djecu te potaknuli ih na samo djelovanje", objasnila je voditeljica projekta dvostruka olimpijka Tina Mihelić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter