raduje se novim izazovima

Pulska premijerligašica Jelena Kapisoda: Košarka je damski sport

| Autor: Ivica Cerovac
RADUJE SE NOVOM IZAZOVU - Jelena Kapisoda

RADUJE SE NOVOM IZAZOVU - Jelena Kapisoda


Košarkašicu s poznatim sportskim prezimenom imat ćemo priliku ove sezone uživo gledati na pulskom parketu. Istina, dosad smo to prezime vezivali uz rukomet, ali ako Jelena Kapisoda bude samo na tragu predstavama što ih je svojevremeno pokazivao Petar Kapisoda, koji je dvije godine svoje bogate karijere proveo u redovima Zagreba, Ivan Đukić je pogodio »jackpot«.

- Petar je moj stric, koji je i po okončanju igračke karijere ostao u sportu i aktualni je predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore. Naravno da sam se uz njega i ja kao mala oprobala u rukometu, ali premda ga volim gledati, brzo sam odustala od igranja. Rukomet je gladijatorski sport i nije mi odgovarao, dok je košarka, spram njega, damski sport koji se više igra glavom nego fizikalijama i tu sam se našla - rekla je Jelena Kapisoda. - Istina je da ženski rukomet u Crnoj Gori ima puno veću tradiciju i popularniji je, ali mene je srce odvuklo prema košarci i zadržalo u njoj. S desetak godina sam prvi put dodirnula košarkašku loptu i evo već sam 14 godina u ovom sportu.

Premda mlada, Jelena je već promijenila popriličan broj klubova, a uz rodnu Crnu Goru, za košarkaškom loptom trčala je po parketima u Španjolskoj, Albaniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj.

- Zacrtala sam si cilj da se kao mlada oprobam u raznim klubovima i upoznam različite sredine te mi je uvijek uz teren, važan bio i mentalitet ljudi u gradu u kojem ću živjeti, jer u konačnici sve ima svoje i utječe na igru. Prvi put sam otišla od kuće sa 16 godina i led probila u Španjolskoj, gdje sam stigla u skroz nepoznatu sredinu, potom sam se jednu godinu vratila doma da završim srednju školu, maturiram i odem s ekipom iz razreda na završnu ekskurziju, a onda sam krenula dalje.

Najveći »zalogaj« bila mi je dosad Crvena zvijezda, s kojom sam osvojila naslov prvaka Srbije, a igrala sam jednu sezonu i u Hrvatskoj te s ekipom Zadar Plus izborila plasman u Premijer ligu - istaknula je Kapisoda. - U svim klubovima u kojima sam dosad igrala uživala sam na terenu i van njega, stekla prijatelje za cijeli život te vjerujem da će mi tako biti i u Puli. Prvi utisci su jako pozitivni, a trener mi je najavio dobru sezonu s opuštenom i pozitivnom atmosferom u klubu. Atmosfera koja vlada među djevojkama je iznimno bitna, jer što je ona bolja, bit će nam to dodatni plus da budemo bolje plasirane na ljestvici.

Prošlu su sezonu pulske košarkašice okončale na osmoj poziciji ljestvice Premijer lige.

- Cilj će biti da budemo bolje nego lani, a ulazak u »top četiri« bio bi više nego dobar rezultat te se nadam da ćemo ga ostvariti i da ću ja tome doprinijeti. Na koji način vidjet ćete, neću vam otkrivati koje su mi bolje strane i one manje dobre, jedino što ću reći je da igram na pozicijama dva i tri te da najviše volim pucati trojke. Kad pogodim tricu, kao da se ponovno rodim - slikovit je bio Jelenin opis.

- Od hrvatskih klubova najviše poznajem Ragusu, protiv koje sam dok sam bila u Zadru odigrala par prijateljskih utakmica. Ostale ekipe baš mi i nisu poznate, ali s obzirom da su Dubrovčanke posljednje tri godine osvojile naslov prvaka Hrvatske, imam neku predodžbu što me ovdje očekuje. Bit će izazovno i radujem se tome.

Želimir Popović "krivac" za dolazak u Pulu

Jelena priznaje kako je do njenog dolaska u Pulu došlo sasvim slučajno.

- Treću godinu za redom radila sam sezonski preko ljeta u jednom hotelu u Podgorici, u kojem je odsjeo pulski rukometni trener Želimir Popović. On je, kroz priču, povezao moje prezime sa stricem, da bi me po povratku u Pulu preporučio Ivanu Đukiću. Ispostavilo se da je trener čuo za mene dok sam igrala u Zadru, kontaktirao me i pozvao da se pridružim curama. Brzo smo se dogovorili i »doletjela« sam u Ljubljanu, gdje me dočekao Đukić i doveo u Pulu - otkrila nam je Kapisoda.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter