RUKOMET

Ekipe Poreča i Umaga za vikend kreću u novu sezonu Druge lige

| Autor: Mijat Gavran
(Foto: M. Gavran)

(Foto: M. Gavran)


Protekla turbulentna sezona u kojoj su ostvarile temeljni cilj, sačuvale drugoligaški status, te želja za uspješnijom etapom prvenstva koja je na pragu, zajedničko su i porečkim i umaškim rukometašicama. Obje ekipe su među najmlađima u Drugoj ligi, ali i bogatije za sezonu igranja u jakoj seniorskoj konkurenciji. Stoga će im iskusne i kvalitetne igračice biti od velike pomoći tako da se od porečkih i umaških igračica mogu očekivati dojmljivije igre i značajniji domet. Budu li poklonici rukometa dvaju rukometnih središta imali na umu koliko podrška s tribina znači ekipama, posebice mlađim igračicama, tad će rukometne ambasadorice Umaga i Poreča igrati pred punijim tribinama. Utoliko će to biti poticajnije, jer imati osmog igrača, makar i na tribinama, često može biti presudno za povoljniji ishod, što priželjkuju obje sredine.

(Foto: M. Gavran)(Foto: M. Gavran)

Bilo je dosta promjena u sastavu Porečanki, sigurno će im nedostajati obrane prve golmanice Nikoline Šolar koja je uplovila u bračnu luku te golovi prošlosezonske prve »topnice« lige Nikoline Kodan koja je prešla u Umag. Ozljeda koljena je Sašu Matošević udaljila za jesenski dio sezone iz ekipe. Poradi fakultetskih obveza neće biti niti Lare Zgrablić, ali zato sve veseli opravci kapetanice Lane Pašalić te Eme Alić i Lane Pilat, koje su uspješno odradile pripreme. Nema dvojbi da će novopridošle, bivša igračica bjelovarske a zatim i pulske ekipe, Gabrijela Madžarević te Umažanka Erika Trento biti pojačanja za Porečanke, jednako kao i golmanica Emanuela Radoslav.

Izašle jače

To upućuje na mogućnost da za trenera Gorana Rajkovića ne bi trebalo biti glavobolje, kao u proljetnom dijelu, kad je najčešće ekipa igrala bez polovice stožernih igračica. Previše pehova je pratilo porečke rukometašice kroz debitantsku sezonu, a sada se nakon pripremnog ciklusa i uoči početka bodovne utrke nadaju da će ih takvo što mimoići.      

- Poslije premijerne sezone, s kojom nismo zadovoljne, s nestrpljenjem očekujemo novu da se pokažemo u pravom svjetlu. Imali smo previše poteškoća, ali smo iz svega toga izašle jače i sada se okrećemo novimm izazovima. Toliko toga se u ekipi promijenilo, od poimanja svega što se očekuje od nas glede klupskih obveza, do ozbiljnosti u radu. Preostaje nam nastaviti u tom stilu i imati na umu korisne pouke iz protekle sezone. Nadamo se da će nas zaobići problemi, ponajprije oni vezani za ozljede - s puno optimizma novu sezonu najavljuje kapetanica Lana Pašalić.

U taboru Umažanki slično je ozračje. Posebice nakon prinova koje su stigle u redove »žuto-plave« ekipe. Inače, vječiti optimist trener Vujić je uvjerenja da bi ova sezona trebala biti još jedna od idućih godina stasanja mladih »lavica« ali s puno manje stresnih iskušenja. Svojim bi igračkim vrijednostima i iskustvom Nataša Miočinović i ubojita Nikolina Kodan trebale u igru Umažanki unijeti više mira osobnim doprinosom i otkloniti prisutnost o grčevitoj borbi i psihološkom opeterećenju oko ostanka u ligi.

- Nezaboravna sezona i pol u Labinu je iza mene, ali ostaje neizbrisiv trag na to razdoblje u toj sredini za koju sam puna hvale. Nije mi bilo lako donijeti odluku o odlasku, ali s druge strane pri odlasku iz Umaga obećala da ću se vratiti i završiti tu s igranjem. Mislim da je ovo pravi trenutak za povratak zbog činjenice da je ova premlada ekipa za natjecanje u seniorskoj konkurenciji - uz smiješak će Nataša Miočinović.

Bez neizvjesnosti

- Želja mi je, kao i svima u klubu, da te darovite djevojčice stasaju i ostanu igrati za klub s bogatom tradicijom i uspjesima. Iskreno vam priznajem da sam razmišljala i kraju igranja, ali nije mi tako lako »prelomiti« kada je rukomet u pitanju. Uživat ću još igrajući s ovim mladim curama i biti im od pomoći koliko to mogu. Zajednički nam je cilj bez neizvjesnosti ostati u ovom rangu te čim više omogućiti mladima da igraju.

Vjerujem da možemo izboriti mjesto u sredini ljestvice, jer dobro se radi i nadamo se da ćemo za to biti nagrađene dobrim rezultatima. Na startu imamo težak razpored, već se u prvom nastupu sastajemo s dojučerašnjim prvoligašicama iz Sesveta. Nemamo u tom susretu što izgubiti osim što možemo vidjeti kolike su naše trenutačne mogućnosti. Protiv suparnica naših vrijednosti tražit ćemo bodove i nadam se kojem iznenađenju, tako da uistinu vjerujem u to, što bi zadovoljilo sve u klubu. Ne sumnjam da će igračice pružiti maksimum kako bi se to i dogodilo na zadovoljstvo sviju u klubu - kaže Miočinović.

Recimo da će je našu sugovornicu još jedna povratnica u konkurenciji, Ria Sinčić, koja je za studija nastupala za Opatijke. Tu je i rekonvalescentica Leonarda Černeka, a od operativnih se zahvata opravljaju Mila Goleš i Maja Špoljar. Jedino je vratarka Saša Sladić napustila klub.

Start Umažanke sa Sesvećankama igraju u nedjelju, u 17 sati, u sportskog dvorani »Juraj Radovčić«, a Porečanke su gošće Karlovčanki u 18 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter