"Kanarinci" napunili mrežu "bumbara"

Jesenski prvak Treće lige zapad ugostio županijskog prvoligaša

| Autor: Ivica RADETIĆ
Nino Kos i Lučano Zgrablić (Snimio Ivica Radetić)

Nino Kos i Lučano Zgrablić (Snimio Ivica Radetić)


 Igralište Valbrune III. Električna rasvjeta. Gledatelja: 20. Sudac: Šehić (Pula). Strijelci: 1:0 Paulinić (28’, 2:0 Milošević (33’), 3:0 Perković (36’), 4:0 Kazalac (57’), 5:0 Kazalac (64’).

ROVINJ: Starčić, Tafra, Lazarić, Peteh, Butuci, Paulinić, Perković, Acquavita, Milošević, Kazalac, Ban (još igrali: Kajfeš, Pinčan, Poropat).

VODNJAN: Čajo, Ljevar, Borghetti, Toprek, Asić, Topić, Šimičević, Marjanović, S. Aljić, Mošnja, Sić (još igrali: Miloš, Čović, Tuzlić, Haliti, E. Aljić, Krizmanić, Sokolović).

U punom tijeku priprema uoči nastavka prvenstva jesenski prvak Treće lige zapad iz Rovinja, nakon dva uvodna pripremna poraza 1:2, od Jadrana iz Poreča i Buja, oslabljen je napunio mrežu županijskom prvoligašu iz Vodnjana. Vodnjanski »bumbari« su samo prvih pola sata bili ravnopravni i nisu iskoristili dvije-tri povoljne prilike, pokazavši da će itekako igrati značajnu ulogu u županijskom prvoligaškom društvu. No, brzo su ostali bez daha te su rovinjski »kanarinci« brzo posložili svoje redove i preuzeli igru u svoje noge te uz kratka dodavanja na odmor otišli s tri gola prednosti. U nastavku susreta veći dio se igrao na polovici Vodnjana, Rovinjci su stvorili nekoliko lijepih prilika, od kojih je dvije iskoristio iskusni Kazalac te je domaća momčad uknjžila visoku prvu pobjedu u zimskom pripremnom periodu. Sljedeći susret Rovinj igra u subotu, u 14.30 sati, protiv još jednog županijskog prvoligaša koji cilja na sam naslov, iz Ližnjana.

Rovinj je u ovom susretu bio oslabljen jer nakon dva tjedna napornih priprema i tri odigrane pripremne utakmice, trener Nino Kos i njegov pomoćnik Lučano Zgrablić nikako ne uspijevaju okupiti sve igrače na koje računaju u nastavku trećeligaškog prvenstva. Zbog fakultetskih obaveza u Zagrebu nedostaju Matošević, Herak, Terlević, Lavižati, Zgrablić i Buljević, a ovaj posljednji se opredijelio da će na proljeće igrati za Hrvatskog dragovoljca. Očekuje se narednih dana povratak Kolumbijca Da Armasa, jednog od ključnih igrača »žutih« s Valbrune koji je sanirao tešku ozljedu i trebao bi se priključiti »kanarincima«. Usto se očekuje i dolazak Peeva iz Sjeverne Makedonije. Na prve dvije jake pripremne utakmice van stroja su ispali Pinčan, koji se još uvijek žali na ozljedu, i Tošić, Vidan te Bernobić, koji su van treniga na otvorenom i trenutno rade samo u teretani. Do početka nastavka prvenstva početkom ožujka Rovinj još planira odigrati četiri prijateljske utakmice protiv, osim subote protiv Ližnjana dogovorene su utakmice s trećeligaškim konkurentom Rudar iz Labina te obližnjim županijskim prvoligašem Mladosti iz Rovinjskog Sela te četvrtoligašem iz Žminja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter