TREĆA NL ZAPAD

"Kanarinci" nastavljaju pobjednički marš prema naslovu

| Autor: Boris VIDULIN
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Proteklog vikenda odigrana su samo četiri susreta Treće NL zapad, od mogućih sedam, zbog lošeg vremena. Istarska tri kluba bila su vrlo uspješna. Uljanik je u drugom poluvremenu slomio otpor Cresa i prekinuo negativni niz, dok je Pazinka s 3:1 nadvisila Nehaj i pokazala snagu mladosti. Rovinj je gostovao kod "fenjeraša" u Crikvenici i kod njih se ništa nije promijenilo, onako kako su završili prvi dio sezone, pobjedama, tako su i započeli nastavak sezone. Pobjeđuju minimalno, no sasvim dostatno, ne samo da zadrže prvo mjesto, nego su i bodovno još više odmaknuli Uljaniku pa sada imaju četiri boda više.

Vjerovali

Nakon lokalnog derbija protiv Pazinke, u subotu su "kanarinci" nadvisili Crikvenicu u uvjetima koji su bili na rubu regularnosti.

- Bilo je jako teško igrati jer je teren bio sav u blatu, a kako je vrijeme odmicalo sve je to izgledalo gotovo nemoguće. Tu nismo mogli razviti neku igru, bilo je više napucavanja, preskakanja igre kako bi se bar na taj način došlo do neke gol prilike. Bilo je jasno da smo mi daleko kvalitetniji, ali su uvjeti bili ti koji su nas spoticali i siguran sam da je teren bio samo malo bolji da bi pitanje pobjednika riješili puno ranije i s većom razlikom. Ovako se to dogodilo tek desetak minuta prije kraja, prije svega jer smo vjerovali da možemo. Kada znaš da si bolji, ali tu igru ne možeš oplemeniti pogotkom, a vrijeme polako ističe, onda postaneš sve nervozniji i sve ti je teže. Mi smo tu pokazali smirenost, igrali smo identično, bilo je sve teže zbog uvjeta, ali nismo klonuli niti snagom, niti duhom, i na kraju smo pogodili dva puta. Najprije nakon udarca iz kuta De Armasa kada je Pinčan glavom prebacio loptu na drugu stranu gola, a tamo ju Butući koljenom skrenuo u gol, a kasnije i kada sam ja povukao napad, na vrhu kaznenog prostora napravi "lažnjak" te podvalio loptu Terleviću koji je zatresao mrežu. Nagradilo nas je na kraju, posve zasluženo - prepričao je vezni igrač Rovinja Luka Paulinić.

Ponosan je na prvo mjesto koje Rovinjci trenutno zauzimaju i uopće ga ne smeta činjenica da ne mogu u kvalifikacije za viši rang.

Nagrada

- Naravno da mi je žao što nismo u mogućnosti napredovati, bila bi to svojevrsna nagrada za rezultate koje postižemo. Nažalost ove sezone su okolnosti takve i mi igrači na njih ne možemo utjecati. No sasvim je sigurno da to ni u kojem slučaju neće utjecati na naše buduće prezentacije na terenu. Borit ćemo se pošteno do kraja, ne odustajemo od prvog mjesta jer unatoč svemu lijepo je biti prvi, lijepo je podignuti pokal namijenjen najboljima - smatra Paulinić.

Slijedi Naprijed s Hreljina koji nije goropadni gost, imaju tek jednu pobjedu.

- To ne mora ništa značiti, svaka je utakmica za sebe što se vidjelo u Crikvenici gdje smo mi bili prvoplasirani, a oni posljednji. Očekujem pobjedu i nastavak niza. Treninzima se vratio kapetan Manuel Perković, pa vjerujem da će i on biti na dispoziciji treneru i da ćemo ponovo upisati tri boda - zaključio je najbolji strijelac Rovinja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter