ATLETIKA AK Medulin

Sve prisutniji na natjecanjima u Hrvatskoj: Bacači u prvom planu, ali ni trkači ne zaostaju

| Autor: Roberto CAR
 AK Medulin

AK Medulin


Kraj jedne i početak druge godine idealno je razdoblje za svođenje računa. Tako su se u Atletskom klubu Medulin s ponosom mogli osvrnuti na 2022. godinu koja im je donijela brojne uspjehe. Predsjednik kluba Mate Mezulić, koji i sam nastupa za Medulin kao veteran, a donedavno je bio član hrvatske bob reprezentacije, imao se čime pohvaliti.

- U protekloj smo godini osvojili čak deset medalja na državnim prvenstvima, a imali smo i troje natjecatelja u reprezentativnim selekcijama, rekao je Mezulić i okrenuo se reprezentativnim nastupima. - S ponosom mogu reći da su naši mlađi kadeti Matea Macuka i Karlo Reljanović bili članovi kadetske reprezentacije u Poljskoj, dok je kadet Kai Radolović nastupio u Češkoj.

Veliku većinu medalja na prvenstvima Hrvatske Medulinci su osvojili u bacačkim disciplinama.

- Osvojili smo ukupno deset medalja, četiri srebrne i šest brončanih, pri čemu je devet medalja stiglo u bacačkim disciplinama. Kai Radolović je osvojio pet, Rafael Ivančić četiri i brzi hodač Tian Radešić jednu. Primjetan je uspjeh naše bacačke grupe s kojom smo počeli raditi prije četiri godine, a koju vodi trener Ivan Radešić.

No, nisu samo bacači uspješni.

Trkačka grupa koju vodi Marko Milanović, a radi se o mlađim kadetima i kadetima, osvojila je osam medalja na Kvarnerskoj ligi, a kadetkinje su nam bile prvakinje Kvarnerske lige. Nastupili smo i na Otvorenom prvenstvu Istre u Poreču i osvojili 17 medalja u konkurenciji 5 istarskih klubova, a uspješni smo bili i na Ekipnom krosu. Mi smo u mlađim kategorijama najbolji u Istri. Imamo 80 registriranih natjecatelja, ali one mlađe od 12 godina (limači i limačice) ne možemo registrirati u HAS-u, iako nastupaju na regionalnim prvenstvima. Ukupno imamo između 100 i 120 članova. To je doista velika brojka za 12 godina rada, odnosno 10 godina sustavnog rada s mlađim kategorijama, rekao je Mezulić.

Sve ove rezultate u Medulinu ostvaruju usprkos skromnijim uvjetima za trening. No, trenerska imena garantiraju dobre rezultate.

- Treniramo malo na našoj stazi u Medulinu, šljaci na "jedinici", malo na Verudi. Imamo hendikep što trenutno nemamo stazu na raspolaganju, zbog radova na Verudi, pa ove zime nećemo biti previše aktivni. Možda hoćemo s mlađima, ali onim starijima teško. Srećom naši bacači treniraju pored hotela Belvedere pa će oni moći nastupiti. Ukupno imamo šestero trenera. Proslavljeni Danial Temim je trener za sprint i skokove, srednje pruge nam trenira Milovan Savić, Ivan Radešić je trener za bacačke discipline, mlađe kategorije vodi Marko Milanović, a atletsku školu i igraonicu Saša Davidović i Valentina Vuković koja je uz Temima jedina završila kineziološki fakutet. Trenutno je na porodiljnom i očekujemo je u travnju. Do 15. siječnja smo na pauzi od mjesec dana i potom krećemo. Nadamo se da ćemo tada ponovno imati atletsku stazu na Verudi na raspolaganju. Kad je riječ o trenerima tu je i predsjednik Atletskog saveza Istre Elvis Peršić koji nam pomaže u klubu. Naša sprinterica Luana Šebalj sad trenira s njim i vratila se na rezultate od prije tri, četiri godine. Izjednačila je osobni rekord na sto metara i očekujemo da napreduje te da konačno probije tu granicu od 12 sekundi. S tim bi rezultatom mogla i do medalje na prvenstvu Hrvatske.

Boje Medulina brani i paraolimpijka Mikela Ristoski.

- Mikela je članica našeg kluba i nastupa za nas. Ona je naša najuspješnija sportašica po rezultatima, a ove će godine imati nastupe na europskoj i svjetskoj smotri, odnosno kreće u novi olimpijski ciklus do Pariza, dodao je predsjednik Medulina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter