(Snimio Vedran Karuza)
Voditeljica Antonija Blaće poznata je po mnoštvu emisija, a posljednja je u nizu bila emisija Superstar, čije je finale sada iza nas. Blaće je sada za Story otkrila nekoliko dojmova, a potom progovorila i o tome kako običava slaviti Božić.
Za samo vođenje emisije, Blaće je komentirala kako joj je bilo zaista predivno, naglasivši: ,,Konačno emisije uživo! Dugo nije bilo glazbenog showa, baš smo uživali. Ali meni nedostaje još barem pet liveova da mi se duša nahrani.”
Potom je otkrila kako za vođenje ne koristi kartice niti blesimetar, već se služi isključivo ‘svojom glavom’. ,,Istina, ne koristim ni kartice ni blesimetar. Sve iz glave. Da, pitali su pratitelji na Instagramu pa sam po tome shvatila da ljudi misle da svi mi voditelji imamo blesimetar ili kartice. Liveovi su priča za sebe, uvijek se nešto nepredviđeno dogodi, ne možete znati kako će reagirati publika u studiju, žiri, kandidat ili bilo koji sugovornik. Skužila sam da, ako se držim kartica, nepotrebno trošim vrijeme na ‘vraćanje’ priče na ono što mi piše na kartici, a sami događaji u studiju trebali bi diktirati i razgovor i tijek stvari. Uzalud da vam piše jedno pitanje, kad se u stvarnosti nameće drugo. Ono što ja moram znati je što je sljedeća točka, i to znam da me usred noći netko probudi! Sve ostalo improviziram. Moj je posao voditi gledatelje kroz sve događaje“, ispričala je.
Osvrnula se i na božićne običaje. ,,Badnjak je uvijek jutarnji đir po gradu, izljubimo se svi koji se sretnemo, vidiš drage ljude koje ne srećeš često, veselimo se, pjevamo i onda lagano doma na obiteljsko okupljanje. A Božić je doma. Pravilo je da se bude doma dok ima francuske salate. Hrvoje je iz Zagreba, ja sam iz Šibenika. Ode se malo dolje malo gore, ali Badnjak sam uvijek u Zagrebu. Hrvojeva je obitelj imala tu tradiciju koju smo i mi nastavili”, otkrila je.
Voditeljica je također odgovorila na pitanje – bez kojih se jela Božić ne može zamisliti? ,,Ako ja kuham, onda imamo hobotnicu u pećnici po receptu Hrvojeva prijatelja Marka, pašteta od tune i pastu s kozicama. Ove godine razmišljam o gregadi. Frigane lignje su inače bile centralno jelo, ali za tu količinu ljudi zahtijevaju malo više truda, a mi previše volimo lunjati po gradu pa ne stignemo. Svi gosti uvijek nešto donesu. Netko paštetu, netko kolač, i to je to”, kazala je.
Naposljetku je podijelila i što misli o božićnim ” konzumerističkim trendovima”. ,,Ne isključuje jedno drugo, možete i otići na advent, kupiti poklone i svejedno imati i neki dublji smisao. Bez obzira na konzumerizam, ipak su to dani kad ljudi skupa sjede za stolom. Ipak se taj dublji smisao održava na životu. Mi nešto nismo previše od poklona za Božić, mi smo tim druženje i kuhanje. Sitnice neke su mi u redu, ali neka velika poklanjanja nisu mi za Božić. Slatke sitnice. To volim“, priznala je.
O željama za iduću godinu nije htjela otkriti mnogo. ,,Što manje čovjek želi to je sretniji, tako mi se nekako čini, ali ipak nekoliko željica imam. Neću ih odati jer želim da mi se ostvare“, zaključila je Blaće.