KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Osvježavajuća ljetna torta od malina

| Autor: Mija Dropuljić
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Ljeto je pravo vrijeme za lagane, osvježavajuće deserte koji ne zahtijevaju uključivanje pećnice.

Ako ste ljubitelj malina i želite pripremiti nešto slatko i jednostavno, torta od malina bez pečenja savršen je izbor.

Ova torta ne samo da izgleda impresivno, već je i izuzetno jednostavna za pripremu.

Kombinacija krem sira, svježih malina i hrskave podloge od keksa pruža savršen balans okusa, idealan za tople ljetne dane.

Otkrijte kako u nekoliko jednostavnih koraka možete pripremiti ovu ukusnu tortu koja će oduševiti vaše goste i vas same.

Sastojci:

  • 300 g mljevenih keksa (npr. Petit Beurre)
  • 150 g maslaca, rastopljenog
  • 500 g svježih malina
  • 200 g krem sira
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 100 g šećera u prahu
  • 10 g želatine u prahu
  • 1 žlica vanilin šećera

Priprema:

U posudi pomiješajte mljevene kekse s rastopljenim maslacem dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Smjesu utisnite u dno kalupa za torte (preporučeno 24 cm) i stavite u hladnjak na 30 minuta da se stisne.

Želatinu pomiješajte s 4 žlice hladne vode i ostavite da nabubri. U međuvremenu, u drugoj posudi pomiješajte krem sir, šećer u prahu i vanilin šećer dok ne dobijete glatku smjesu. Zagrijte želatinu na laganoj vatri dok se potpuno ne otopi, a zatim je umiješajte u smjesu s krem sirom.

U smjesu dodajte polovicu malina i lagano ih umiješajte. U drugoj posudi istucite slatko vrhnje u šlag i nježno ga umiješajte u smjesu s krem sirom i malinama.
Kremu ravnomjerno rasporedite preko ohlađene podloge od keksa. Poravnajte vrh torte i ukrasite preostalim malinama.

Tortu stavite u hladnjak na najmanje 4 sata, a najbolje preko noći, da se potpuno stisne. Prije posluživanja, pažljivo izvadite tortu iz kalupa i poslužite hladnu.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter