RASPAŠOJ ZA DOČEK

PULSKI KAFIĆI PUNI K'O ŠIPAK Rock, jazz, Afrika, Nikotin…NEMA VEZE, SAMO DA JE LUDILO



Gdje su sve Puljani dočekali Novu Godinu? Kod kuće s obitelji i prijateljima, u restoranu uz dobru hranu, nekom od gradskih kafića ili pod vedrim nebom? Sudeći po prepunom Forumu, ali i pulskim ulicama koje su vrvjele ljudima te lokalima koje smo obišli prije i poslije svečanog dočeka na glavnom gradskom trgu, žitelji najvećeg istarskog grada ne vole biti vezani za jednu lokaciju. Naprotiv, većina ih je tijekom noći promijenila nekoliko prostora za ples i zabavu.

Slobodan ulaz u tunele Zerostrasse i čak tri floora bili su i više nego primamljiva pozivnica za Puljane koji su, nakon tradicionalnog dočeka na Forumu, odlučili zaplesati uz malo žešće ritmove novogodišnje Seasplash platforme. Otprilike sat vremena nakon ponoći, kad je temperatura zraka već osjetno pala, na ulaz ispred Arheološkog muzeja nahrupio je pozamašan broj ljudi, koji su ubrzo popunili podzemnu galeriju.

Rasplesane ruke

Alen Jurić staru je godinu ispratio u popularnom pulskom kafiću Uliksu, koji je oko 23 sata bio doslovno pun k'o šipak. U trenutku kad smo ušli unutra, svirala je nekima dobro znana i omiljena, a nekima u potpunosti nepoznata ili pak omražena pjesma "Nikotin". No, sudeći po dobro raspoloženim licima i mnoštvu rasplesanih nogu i ruku, čini se da je u lokalu kojeg čuva James Joyce glazbeni repertoar svima bio po volji. Mnogi su, poput Alena, s feštom krenuli već oko 20 sati, većina je rekla da će najluđu noć u godini nastaviti na Forumu, a poslije toga - "tko zna".

- Puno sreće svima i što više ljubavi, i naravno, zdravlja!, uzviknuo nam je Alen na izlasku.

Sat vremena prije ponoći, u Ulici Sergijevaca hodalo se u koloni. Puljani i njihovi gosti su se, poslije večera i druženja u obiteljskom i prijateljskom okruženju, odlučili uputiti na Forum gdje je okupljene zabavljala Crvena jabuka. Tako smo u sporednoj uličici nabasali na grupu mladih koji su sebe nazvali skupina Viking, a koji su se zabavljali neumorno plešući i skačući.

Stol i boca

Iako smješten na, u potpunosti pustom, Danteovom Trgu, kafić Old City bio je, kao i Uliks, dupkom pun. Tamo smo, uz bitno drugačiju muziku, odnosno funk i rock hitove, unatoč nedostatku prostora, zatekli plavi plesnjak. Gotovo je svaka grupa na stolu imala barem jednu bocu alkohola, svi su bili opušteni i dobro raspoloženi, a koga god smo upitali što želi u 2019. godini, odgovor je bio - zdravlje!

Prije Foruma svratili smo i do jazz bar Fiorina gdje se atmosfera već uvelike zahuktavala "Afrikom" Dina Dvornika. Muzika je treštala i iz poznatog Orfeja u Kandlerovoj ulici, kao i iz Shipyarda na rivi.( Chiara BILIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter