GRAĐANI I UGOSTITELJI NEZADOVOLJNI

Zabava u pulskim kafićima za Badnjak i Božić naprasno je prekinuta već u 2 sata, a kućice su se zatvorile već u ponoć

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Ilustracija (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)

Ilustracija (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)


Potaknuti nezadovoljstvom nekoliko građana i ugostitelja koji su se našoj redakciji požalili na prekratko radno vrijeme adventskih kućica i ugostiteljskih objekata tijekom Badnje večeri, a koje je bilo do ponoć (kućice) i do dva sata ujutro (većina kafića), potražili smo informacije hoće li se to promijeniti tijekom proslave Nove godine.

Denis Bimbašić, zakupac kućice i vlasnik kafića Uliks na Portarati, kaže da su tijekom Badnjaka u gradu mnogi posjetitelji htjeli konzumirati ponudu s kućica i nakon ponoći. Zbog toga je, smatra, tijekom vikenda, blagdana i koncerata trebalo produžiti njihovo radno vrijeme.

Tanja Miličić, ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival, istaknula je da će sve kućice tijekom novogodišnje noći moći raditi do 5 sati ujutro.

- Kućice su sve dane tijekom Adventa obvezne raditi do 22 sata, a po potrebi mogu produljiti i do ponoći do kada imamo sve potrebne dozvole. Tako je bilo i ranijih godina. Do sada nisam zaprimila nijedan upit od strane zakupaca za produljenje radnog vremena nakon 24 sata. Takav upit, naravno, treba najaviti unaprijed zbog raznih dozvola koje je neophodno zatražiti. Tijekom novogodišnje noći programi su predviđeni do 4 sata, a rad kućica do 5 sati, rekla je Miličić, pritom dodavši da će ubuduće, idućih godina, uzeti u obzir produljenje rada i na Badnjak.

Adventske kućice na Giardinima, Portarati, Danteovom trgu i Parku grada Graza radit će do 31. prosinca, a na Forumu do 8. siječnja, budući da su tamošnji zakupci, a koji su vezani uz klizalište, s radom započeli 3. prosinca, odnosno tjedan dana nakon ostalih.

Iz pulske gradske uprave obavijestili su da će tijekom novogodišnje noći restorani i barovi također imati produženo radno vrijeme.

- Povodom nadolazećih blagdana, a Odlukom pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića, ugostiteljskim objektima iz skupine "Restorani" i "Barovi" u gradu Puli odobrava se mogućnost produženja radnog vremena. Tako će radi dočeka Nove 2023. godine, restorani i barovi moći raditi s 31. prosinca na 1. siječanj 2023. do 5 sati ujutro, priopćili su iz Grada uz napomenu da su se ugostitelji dužni pridržavati odredbi Zakona o zaštiti od buke.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter