KOD CITY MALLA

GRAD PULA: Novo parkiralište na Gregovici nema građevinsku ni uporabnu dozvolu, ali nam one ni ne trebaju

| Autor: Paulo GREGOROVIĆ
Parkiralište preko puta McDonaldsa

Parkiralište preko puta McDonaldsa


Nakon što smo objavili informaciju da je Pula dobila novo parkralište s više od 500 parkirnih mjesta pokraj trgovačkog centra Pula City Mall, javio se jedan od dežurnih kritičara koji tvrdi da je parking stavljen u upotrebu, a da pritom Grad Pula nema potrebne dozvole za to parkiralište.

U Gradu Puli su nam potvrdili da nemaju ni građevinsku ni uporabnu dozvolu, ali da im one niti ne trebaju.

"Gradilo se temeljem odredbe članka 4. točke 20. Pravilnika o jednostavnim i drugim građevinama i radovima, a koja propisuje da se bez građevinske dozvole može graditi parkiralište na građevnoj čestici postojeće građevine ili na drugom zemljištu s uređenim pristupom. Navodimo i da je člankom 6. tog istog Pravilnika propisano da se za građevine i radove iz članka 4. točka 20. ne izdaje uporabna dozvola", stoji u odgovoru Grada Pule.

Pojasnili su da je Pula parking od Grada Pule, kao vlasnika nekretnina, 2. prosinca 2021. godine dobio suglasnost da kao investitor uredi parkiralište privremenog karaktera. Ukupna površina dijelova katastarskih čestica na koje se odnosi suglasnost Grada iznosi 12.048 kvadrata, a Pula parking u cijelosti snosi trošak investicije.

"Parkiralište će biti privremenog karaktera s osnovnom svrhom da se u što kraćem roku iznađe način rješavanja problema prometnih gužvi u gradu tijekom ljetnih mjeseci i kao takvo će se moći koristiti sve dok se predmetno zemljište ne privede konačnoj namjeni planiranoj prostorno planskom dokumentacijom. Na ovom se parkiralištu, kao privremenom na zasebnoj lokaciji, a sukladno prijedlogu Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja na području grada Pule, planira naplata parkiranja samo u ljetnom periodu, dok bi se u zimskom razdoblju koristilo bez naknade", stoji u odgovoru Grada Pule.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter